לפני כשנתיים עניתי למודעת דרושים כ"אחראית יבוא" (זה מקצועי מזה 15 שנים).
בלי קשר לתפקיד ובין כישוריי האישיים הנני ציירת ובעלת ידע בתוכנת הפוטושופ.
בראיון העבודה הביע המעסיק התלהבות מהעניין שהנני בעלת ידע בתוכנת הפוטושופ וסיפר לי שלפני
הצמצומים הועסקה בחברה גרפיקאית ומעצב וכו וכעת הוא משתמש בשירותים חיצוניים.
הבהרתי שאשמח לתת שירות בתחומי העיצוב והגרפיקה מלבד תפקיד היבוא (אליו הגעתי לראיון) במחצית מהעלות שהינו מוציא לגרפיקאי חיצוני.
עם הזמן ולמרות דרישותיי, נכנסו לתפקידי בין היתר עבודות גרפיות של תיקון וצריבת קבצי תמונה לקטלוגים ועד להכנת רקעים לקטלוגים באופן קבוע.
על עבודת הגרפיקה היה לעמוד בזמנים שבהם יש להוציא קטלוג לאור והוטל עליי לחץ שאלמלא זריזות שלי ויכולת תימרון גבוה בין 2 התפקידים – לא הייתי עומדת בו.
לעיתים הרגשתי שעבודת היבוא מתעכבת ונזנחת לצורך ביצוע עבודות גרפיות שאינן דחופות
ובשל אחריותי הרבה והצורך הגבוה שלי בשלמות – נגבה ממני מחיר כבד של מתח.
בשלב מסויים (היום, לאחר כשנתיים וחצי) ובמקביל ליחס מזלזל החלטתי שהמחיר שאני משלמת כדי לתת למעסיק את השירות הזה שאינו כלול בתפקיד אליו באתי ועליו מעולם לא קיבלתי
תוספת שכר ו/או תשלום (כפי שביקשתי בהתחלה) – הוא מחיר כבד מדיי שאינו עולה בקנה אחד עם השכר, היחס, דרישות התפקיד שהוגדרו במודעה וכיוצ"ב.
אני חייבת לציין כי המעסיק דרש ממני להעניק שרותי גרפיקה (הכנת לוגו, מודעה, שילוט וכו') גם לעסק שאשתו פתחה (סלון קוסמטיקה). וזאת בתקופת עבודה הכי לחוצה שלי כשאני עובדת ביבוא בלחץ גלוי ביותר על 2 עונות במקביל.
האם סירובי להעניק שרותים גרפיים הוא חוצפה ואינו מעוגן בחוק כלשהו לגבי הגדרות תפקיד?
האם מותר למעסיק לדרוש מעובד לבצע עבורו עבודות שאינן קשורות לתפקידו וכן אינן קשורות לעסק גם אם זה במהלך שעות העבודה?
האם מותר לי לעזוב את מקום העבודה במצב כזה ושזה יחשב פיטורין?
לטענתו לסרב לעבודת גרפיקה (גם ולמרות שאינה קשורה לעסק וגם ולמרות שהיא יוצרת מתח ולחץ גבוה עם סבירות אנושית לטעות בעבודת היבוא בשל הלחץ) – זו חוצפה מצידי.
אשמח לדעת מה אומר החוק בנושא.
יש לבדוק את הגדרת התפקיד על פי חוזה העבודה שלך. עליך לבצע את המוטל עליך על פי האמור בחוזה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר