אני עובדת קצת יותר מ-4 שנים (רצופות, כעובדת חברה) בחברה X שנותנת שירותי outsourcing והציבה אותי כעובדת בבית הלקוח שלה Y כבר מיום עבודתי הראשון.
במהלך שנות עבודתי נשארתי באותה המחלקה בבית הלקוח Y, אך התקדמתי והחלפתי תפקידים ובעקבות זאת קיבלתי מס' פעמים העלאות בשכר שבאו לידי ביטוי בתיאום של שני הצדדים (היקף שעות העבודה ושאר התנאים נשארו כשם שהיו, רק השכר עלה).
כעת אני עומדת לעבור להיות עובדת חברה בבית הלקוח Y שבו אני עובדת ולהיות עובדת מן המניין. הושגה הסכמה משני הצדדים והלקוח Y דורש מהמעסיק שלי X לשלם לי פיצויים על מנת שכאשר אהיה עובדת חברה בבית הלקוח Y ויחול מקרה של פיטוריי חלילה או עזיבתי לאחר לידה, לא יהיה חייב הלקוח Y לשלם לי פיצויים על התקופה שבה עבדתי אצל המעסיק X.
המעסיק נענה לבקשה, אך טוען שהפיצויים יחושבו על פי סכום משכורת אחרונה נכון לאותה השנה שעבדתי בלבד X כפול מס' השנים (כאשר בכל שנה משכורתי עלתה ועל כן החישוב לא יהיה משכורתי האחרונה כפול מס' השנים), ולכן לא אקבל את תקרת הפיצויים.
שאלותיי:
1. כיצד מחושבים הפיצויים? האם צריכה להילקח בחשבון המשכורת האחרונה ביותר והעדכנית שלי כפול מס' השנים שעבדתי? האם יש חשיבות גם למס' החודשים במידה ואני עובדת מעל ארבע שנים?
2. מה כולל רכיב הפיצויים שאקבל מלבד משכורת X מס' שנות העבודה?
האם יש חשיבות לימי חופש המחלה שנצברו? ימי הבראה וכו'?
1. לא בוצע שינוי מהותי בתנאי ההעסקה שלי במהלך השנים
2. המעסיק X מחשיב מבחינתו שאני עוזבת את החברה ורוצה להחתים אותי על טופס 14 ולשלם לי רק את הסכום שנצבר לטובתי בקופה.
כששאלתי האם לאחר שאהפוך לעובדת בבית הלקוח Y מעל שנה וחלילה אפוטר, האם אקבל את התוספת לתקרת הפיצויים ל- 4 השנים שבהם עבדתי אצל המעסיק ונאמר לי שלא.
הדבר אינו נשמע לי חוקי, שכן במידה והמעביד X לא היה מפריש לי את הפיצויים ע"פ בקשת הלקוח, והייתי הופכת לעובדת חברה Y ולאחר מכן מפוטרת על ידיו, היה הלקוח צריך לשלם לי את מלוא הפיצויים לפי המשכורת האחרונה.
אודה לתשובתך.
שיעור פיצויי הפיטורין לעובד במשכורת הינו שכר חודש אחד לכל שנת עבודה, כאשר השכר הקובע הינו השכר האחרון. שכר העבודה כולל שכר יסוד, תוספת ותק, תוספת יוקר המחיה ותוספת משפחה.
מעבר לפיצויי פיטורים, הינך זכאית לקבל דמי הבראה אם לא שולמו לך, פדיון ימי חופש ודמי מחלה.
מאחר ואת מקבלת פיצויי פיטורים, הרי שיחסי עובד-מעביד נפסקים ו-Y הופך למעסיק החדש שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
האם זה חוקי שבמעבר לעובדת החברה Y המעביד X מבקש שאחתום על טופס 14 ובזאת ישוחררו כספי הפיצויים ללא ההשלמה לפי המשכורת האחרונה?
לצורך קבלת תשובה מדוייקת אני ממליצה לפנות לקבלת ייעוץ אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר