התפרץ ויכוח בין 2 עובדים במקום העסק אשר התדרדר לכדי קללות חריפות אך לא עימות פיזי. מנהל העסק לא עשה דבר בכדי לעצור את הויכוח או למנוע את הדרדרותו.
האם למנהל או לחברה ישנה חבות מסויימת, במידה ואחד העובדים טוען לנזק נפשי? בנוסף האם אי התערבות המנהל בויכוח מקנה לעובד עילה לקבלת פיצויי פיטורין במידה והוא רוצה להתפטר?
על מנת לענות על נושא זה עליך לפנות לייעוץ אישי .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
אחדד מעט את הנאמר מצידי:
על המעסיק מוטלת חובת הזהירות שהינה אחת מעוולות הרשלנות המצוייה בסעיפים 35-36 לפקנ"ז.עוולה זו כוללת שלושה רכיבים שונים : התרשלות , נזק וחובת הזהירות .
לחובת הזהירות יש שני תפקידים :
א. יצירת זיקה משפטית בין התרשלות ונזק. כשהדבר דורש בדיקה האם קיימת זיקה משפטית בין נזק והתרשלות .ולכן המבוקש הינו הקש"ס- קשר סיבתי משפטי.
ב. חובת הזהירות עומדת כמסננת ותפקידה שלילת אחריות בעוולה במצבים בהם הנתבע התרשל ואולם,הטלת אחריות אינה רצויה.
בתביעה שהוגשה כנגד רכבת ישראל בגין פיצוי על נזקי גוף בתואנה של רשלנות ,חוסר זהירות והפרת הוראות עבודה בעבודה נקבע כי :"... גם כשמדובר במעשה פשע מכוון ובזדון ,ניתן ויכול לבוא במתחם הציפיות הסבירה של המעביד ,... בשל מקרים דומים שארעו בעבר,בשל התנהגות מחשידה של האדם לפנמי ביצוע המעשה ,ואף בשל מקום האירוע .באם המעסיק לא לקח משתנים אלו בחשבון סביר להניח כי יש בכך תרומה להתרחשות האירוע ולנזק.
לכן,משאמרתי והסברתי זאת ,בקשתך איננה לטיפול בפורום שכן,רק בפניה אישית לעורך דין ינתן לך ברור מעמיק לאור המסמכים והנסיבות שתפרוס בפניו \בפניה .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר