שמי רון עובדת במשרה בכירה במשכורת גלובלית שמורכבת מיסוד+שעות נוספות גלובליות (זהו שכר לסוציאליות כך גם רשום בהסכם העבודה)
בפעם הראשונה נתקלתי בכך שעקב היעדרות הורידו לי מהשכר ברוטו, ז"א שינו לי את הברוטו ומשם את כל הסוציאליות.
אני לא מתכחשת לניכוי עצמו, רק למירב ידעתי אמורים לציין את שכר הברוטו הקבוע שלי, (ללא שינוי)ומתחתיו לציין במינוס את שווי היעדרותי , וכמובן לקזז.
אשמח לדעת מה קובע החוק, והאם מותר לשנות לי את שכר היסוד במקרה זה???
לדאבוני זוהי תופעה נפוצה.חתמת על חוזה בכירים חשבת כי הואיל ונותן אני שעות על גבי שעות זה יבוא לידי ביטוי בשעות החוסר שלי .טעות !
שכן,המעסיקים היום מחתימים אותך על חוזה בכירים מלהימנע מתשלום שעות נוספות .אבל , בפועל כל שעות העודף לא קיימות ושעות החוסר מידית מתורגמות להבפחתה בשכרך, וזה מה שקרה .
לדאבונך אין לך הרבה מה לשעות חוץ מאשר לדבר עם "בעלי הבית " ולריב עימם על כך.
המעשה שנעשה במקרה שלך מעיד על הקטנת ראש בלבד,כשבמבחן התוצאה ,התוצאה זהה .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
היי, אין לי בעיה עם הניכוי משכרי , הרי נעדרתי מעבודתי שאין בידי יתרת חופש,
שאלתי היא : האם החוסר צריך לרדת כאשר מצויין השכר שלי הקבוע, ואזי במינוס מתחת ההעידרות, או שהברוטו המקורי כפי שרשום לי בחוזה שהוא לסוציאליות וכו חייב להיות מצויין.
אני אמחיש זאת: 10,000 ברוטו שמורכבים מ8000 יסוד ן2000 שעות גלובליות, ולמשל החסרתי בערך השווה ל1000 ש"ח, ציפיתי שיהיה רשום השכר ברוטו על כל מריכיביו ומתחת סעיף של העידרות עם ההפחתה של ה1000 ש"ח, סה"כ ברוטו 9000 ש"ח.
בפועל מה שקרה שהשכר שלי השתנה במקום 10,000 ל9000 ש"ח שהורכבו מ7500 יסוד+1500 שעות נוספות
האם זה תקין?????????????????
אשמח לתשובה מהירה
אין הבדל בין מה שאתה מציין ובין התוצאה הסופית .שכן,בשני המקרים היית מקבל אותו הדבר.
אין הבדל בין מה שהופרש כך או מה שהיה מופרש בצורה אחרת .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר