שלום רב. לאחר תאונת עבודה שנדחתה ע"י מ.ל.ל. לאחר תקופה של90 יום המעביד ביקש וסוכם שאכתוב מכתב שאני בחופשה ללא תשלום בהסכמה ושאחזור לעבודה לאחר שבריאותי תשתפר ושיוקפאו כול התשלומים בטוח מנהלים וכ"ו עד לחזרתי לעבודה. האם לאחר שנדרשתי למכתב ח.ל.ת ובהסכמה הובטח שאחזור לאחר שאחלים, האם גם שישנה הסכמת המעביד והח.ל.ת לצורך החלמה ולא לחופשה הגדרת הנתק עובד מעביד קיימת? אני בח.ל.ת מעל 6 חודשים אם כן מגיע לי פיצוים גם שהיה נתק כצורך שלא באשמתי?
התחלתי את עבודתי כשכיר וברצף המשכתי כעצמאי באותה מתכונת כשכיר עם כול הסממנים של עובד מעביד פרט לחשבונית החב' עברה למעסיק חדש המשכתי ברצף כעצמאי וחזרתי לעבוד כשכיר .האם הפיצויים יחשבו מיום תחילת עבודתי
ביטוח המנהלים הודיע למעביד מכוון שעברו 6 חודשים לח.ל.ת. ולא שולם הביטוח
עליו למלא טופס עזיבתי את מקום העבודה ולהעביר לובתי את הפוליסה על פי שלא עזבתי את מקום העבודה אלה בגלל הנסיבות יצאתי לח.ל.ת. ואם לא חזרתי לאחר 6 חודשים משתמע שעזבתי על פי רצוני ולא מגיע לי פיצוים ולא ככורח המציאות כמתואר והמעסיק יכול להיתלות בנתק של 6 חודשים בכדי לחמוק מתשלום פיצוים של 20 שנה. בבקשה עזרתכם המסורה בכבוד רן
לשמחתך למרות שהיית בחל"ת זכותך לקנות את כל זכויותיך ואולם,
עליך לבקש ממעסיקך כי יעביר את הפוליסה על שימך בטרם עושה אתה צעד מעין זה ..
בשאר השאלות הייתי שמח להסביר ואולם ראוי רצוי כי תפנה עם זאת לייעוץ אישי .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
לא הייתי רוצה להפריע טלפונית בשלב זה ואני מוגבל בתנועותיי עקב מחלתי
וקל לי יותר להטבתה בכתב.
לצערי לא פרשתי נתון חשוב לגבי תקופות תעסוקתי אשמח ואודה אם תוכל לידעני בהקשר להפוליסה אשר מתייחסת רק בעבור התקופה האחרונה בעבודתי
כעובד שכיר כ- 5 שנים.
המעביד מוכן להעביר לי אותה ללא בעיה.
השאלה היא בעבור 15 השנה הנותרות שעבדתי ברצף באותה חב' וברצף עברתי למעביד חדש באותה סוג עבודה ללא שינוי ובלעדית בעבור מעביד אחד ומקום עבודה אחד.
השינוי הבלעדי שהסטטוס שלי כעובד השתנה מעצמאי לשכיר ,
כמובן כשעברתי להיות עצמאי קבלתי תגמולי הפנסיה מהמעביד הקודם.
ככול שידוע לי אם ממשכים באותו מקום עבודה עם מעביד אחר ,לאחר מספר שנים תגמולי הגמל הופכים למענק והספירה החדשה לפיצוים מתחיל משנה ראשונה,לפני 20 שנה, שכר חודש לכול שנה ,מהמעביד הראשון ועד לאחרון כמובן אם ישנו רצף בעבודה ומקום העבודה היינו הבלעדי שעבדתי בו. במשך 20 שנה .
*האם זכויותי נשמרות .?
*האם קיים חובת עובד מעביד לאורך כול ה-20 שנה לגבי המעביד האחרון?
*כמה שנים צריך לעבור מסטטוס של עצמאי לשכיר בכדי לשמור על זכות הוותק
והמשך קיום התנאי עובד מעביד. ?
*לתשובתך המ-3/12 זכויותיי נשמרות בחל"ת בגלל שהם נובעים ממחלתי
והסכמת המעביד לחזרתי לאחר החלמתי?
*מעצם הודעת המעביד לחב' הביטוח , לעזיבתי את העבודה בכדי לשחרר את
הפוליסה לאחר תקופת החל"ת משתמע שאני התפטרתי או פוטרתי
* האם לא כדאי שאשלם לביטוח גם את חוב המעביד בכדאי לשמור את הרצף
ולמנוע את הפיטורים וכשאחזור לעבודה המעביד ימשיך לשלם את חובתו כחוק.
אודה לך מאוד לסבלנותך והשקטת דאגותיי ...רן
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר