לפני כחצי שנה הוצאתי רשיון למלגזה . המנהל במחסן שאני עובד כמעט שנה דרך כ״א , הציע לי לעבוד כמלגזן תמורת העלאת השכר השעתי בעוד כמה שקלים. אני כמובן הסכמתי והנה אני עובד כבר שבועיים כמלגזן עתה קרא לי המנהל לשיחה והודיע לי כי הוא מצפה שאעבוד מהר יותר . הבטחתי שאשתדל . שאלתי היא האם זה חוקי במידה ולא אשביע את רצון המנהל להחזיר אותי לתפקידי הקודם וכמובן להוריד חזרה את השכר השעתי כפי שהיה קודם לכן ? האם זכותי לסרב לצעד שכזה ולטעון להרעת תנאים ? האם אני יכול לדרוש שיפטר אותי אם הוא לא מרוצה ולא יחזיר אותי לתפקידי הקודם ?
החוק קובע כי התפטרות עקב הרעה מוחשית בתנאי העבודה תיחשב כפיטורים, אך לא כל הרעה בתנאי עבודה הינה הרעה מוחשית והדבר יבחן בהתאם לנסיבות.
במידה והמעסיק יחזיר אותך לתפקיד הקודם או יפחית את שכרך ותחליט להתפטר, ישנה אפשרות שתהיה זכאי לקבלת פיצויים, אך לפני ההתפטרות עליך להודיע למעסיק על כך מראש ולאפשר לו לתקן את הרעת התנאים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר