שלום.
בשנת 2007 הגעתי לארץ בעקבות בן הזוג שלי עם ויזת תייר .במשך אותה שנה עבדתי בחנות עם אותה ויזה כאשר אני דאגתי לשלם בעבורי עבור ביטוח פרטי בכל אותה התקופה. בשנת 2008 קיבלתי מעמד של תושב ארעי כולל מספר ת.ז וביטוח לאומי , עדכנתי את המעסיק שלי לגבי שינוי מעמדי ומאז בתלושי השכר שלי מופיע מספר ת.ז השלי. בשנת 2009 קיבלתי דרישת תשלום מהביטוח הלאומי עבור חוב על אי תשלום לביטוח הלאומי כשבראש המכתב מצויין "גביה מלא שכירים" שהתכתבות עם הביטוח הלאומי , ולאחר שהמצאתי בפניהם תלושי שכר הם ירדו מדרישתם זו. לפני כחצי שנה לערך יצאתי לשמירת הריון ( בכל אותם שנים עבדתי באותה חברה ללא שינוי מעסיק ) ואז החלו להתעורר בעיות כאשר הביטוח הלאומי בא אליי שוב בדרישת תשלום על סך 6000 שח ויותר . לאחר שורת התכתבויות והחלפת פקסים עם טופסי 106 ותלושי שכבר בעבור כל השנים שאני עובדת , ביטוח לאומי הפנה את תשומת ליבי שהמעסיק בעצם לא שילם במשך כל השנים הללו ביטוח לאומי עבורי . בתלושים מסויימים מופיעים סכומים של 25 שקלים ביטוח לאומי. הם הפנו אותי למעסיק שלי , באמירה שלהם שזו טעות של המעסיק והוא צריך לפתור את הבעיה . פניתי למעסיק , שבתחילה טען שאני בכלל מופיעה על תקן תיירת וכלל אין לי ת.ז וכשהפנתי אותו לתלושים שהוא עצמו מוציא לי ובהם מופיע מספר ת.ז שלי הוא עדיין מתעקש שאצלו זה לא מעודכן כלל. הבעיה היא שכבר מספר חודשים אני עם חוב בביטוח הלאומי והם גובים ממני חודש בחודשו את קצבת הילדים . למרות שלפי דברי מחלקת הגביה בביטוח הלאומי האשמה היא במעסיק . בימים אלה אני מסיימת את חופשת הלידה ואין בכוונתי לשוב למקום העבודה אני מתעתדת להשאר לטפל בילדיי ולכן אתפטר מסיבה זאת . שאלתי היא איך אני יוצאת מן התסבוכת מול ביטוח לאומי והמעסיק שלי. איך אני מביאה אותו לפתור את הבעיה מול הביטוח הלאומי.
מקווה שהבעיה לא מורכבת מדי ותודה מראש
סיגל
על פי החוק, חובת תשלום ביטוח לאומי לשכיר מוטלת על המעסיק.
במידה ונוצר חוב משום שהמעביד לא שילם את דמי הביטוח, על המוסד לביטוח הלאומי לתבוע אותו. לכן, עליך להפנות את הביטוח הלאומי למעסיקך.
אם לא נמצא פתרון לבעיה ניתן לפנות לעו"ד לקבלת ייעוץ אישי
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר