שלום רב,
אני מועסקת במשרה גלובלית (כלומר לא משלמים שעות נוספות). בכניסה וביציאה למקום העבודה אני צריכה להחתים שעון נוכחות. לאחרונה הודיעו לנו שבמידה ושכחנו להחתים בכניסה או ביציאה ינכו לנו חצי יום חופש. לאחר אי החתמה אחת בחודש קיבלתי הודעה על כך שבשכר הבא ינכו לי חצי יום חופש. אני יכולה להוכיח שבאותו יום הייתי בעבודה ועבדתי כרגיל. הבעיה שאין לי גישה למערכת שעות ואני כלל לא יודעת לפני סוף החודש ששכחתי להחתים ולכן לא יכולה להחתים את הממונה שלי על כך שהייתי בעבודה ביום למחרת (כפי שהוצע באחת התשובות הקודמות).
חשוב לציין שהמשרה היא משרה גלובלית, כמות שעות הנוספות תמיד גבוהה יותר מהתקן החודשי כמו כן אני משקיעה הרבה שעות גם מהבית מזמני הפרטי שלא ניתן לראות בדוח נוכחות.
האם זה חוקי לנכות חצי יום חופש במצב כזה?
בברכה,
לאה
תלונתך אומנם נכונה אבל:
1. המעסיק, ברוב המקרים בהם חייב אותך להחתים כרטיס נוכחות ,יחייב אותך במשכורתך ללא קשר האם נתת שעות מעבר למתחייב או לא.
2. האופציה היחידה העומדת לרשותך לנהל מו"מ \שיחה עם מעסיקייך ולהראות היכן טעותם ,ואולי יסכימו לבטל את רוע הגזירה .
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר