במקום עבודה בו עבדתי,נדרשתי בפתאומיות להגיע בתלבושת אחידה-חולצה לבנה_מכנס שחור(לא ג'ינס).כאשר הפנתי את תשומת ליבה של הדורשת לעובדה שאני עובד יומיים בחברה ושאיני יכול לממן כרגע רכישות של בגדים לא נחוצים לי ושהדרישה הזו לא חוקית(הדרישה לרכישה),היא לא השכילה להקשיב לי בטענה שגם לא כל חברות האבטחה מספקות מדים לעןבדיהן(!).
יש לציין שלא סירבתי לבוא לעבודה בתלבושת אחידה,אלא סירבתי לממן את רכישתה.יום למחרת כתבתי מכתב לרכזת שגייסה אותי ובו אני מביע את התדהמה שלי לעניין.בחוזה עבודה שלי לא רשום שאני מחויב להגיע בתלבושת אחידה.יום למחרת הוויכוח שלי עם המנהל איזור פוטרתי מהעבודה באמצע המשמרת בטענה שאני לא מתאים לתפקיד.כאשר ברור היה גם לי וגם לו שהסיבה לפיטורים היא הסירוב שלי יום קודם לכן.
שאלות:
1)לאיזו ענף במשק משתייכים נציגי מכירות.
2)האם הדרישה ממני לרכוש תלבושת לעבודה היא חוקית?אם לא ואם כן,באיזה חוק או תקנה,או הסכם קיבוצי זה מעוגן.הייתי נציג מכירות.
תודה
הזכות לדמי ביגוד אינה מעוגנת בחוק ולכן יש לבדוק אם הסכם קיבוצי/צו הרחבה המעניק זכות זו חל על המעסיק שלך או שהזכות מוענקת לך מכוח חוזה עבודה אישי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר