שלום רב,
שמי נאור. אני עובד בחברה גדולה מאוד כמנהל תיק לקוחות תל אביב מזה שנה וחצי העבודה היא עובדה נייחת. אחד העובדים שמנהל את תיק ירושלים מתקדם ועובר תפקיד. המנהלת שלי אמרה לי שאני יקבל את תיק העבודה שלו באופן קבוע. ובכך היא מגדילה לי את תיק העבודה ומכנה זאת ל"שדרוג בעבודה".
מה שאומר שתהיה לי עבודה כפולה בכל המובנים. העבודה תדרוש ממני יותר טלפונים ויותר אחריות. אני אהיה אחראי על עבודה של שני אנשים ומן הסתם. אחראי על פי 2 כסף של החברה משאר העובדים במחלקה. העבודה עמוסה תהיה מאוד מאוד עמוסה. האם אני זכאי להעלאה בשכר? האם זה הרעת תנאים?
אין חובה בחוק להעלות את שכרך, באפשרותך לפנות למעסיק בבקשה להעלאת השכר עקב העומס הגובר בעבודה. במידה והתשובה שלילית ותחליט להתפטר, יתכן כי הדבר יחשב להרעת תנאים ואז תהיה זכאי לפיצויי פיטורין.
עם זאת, לא כל שינוי בתנאי העבודה מהווה הרעת תנאים והדבר נתון לשיקול דעת בית הדין לעבודה. יש לציין כי ישנם מקרים בהם בית הדין הכיר בעומס בעבודה כהרעת תנאים, אך הדבר תלוי בנסיבות הכוללות.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר