שלום,
הודעתי למעסיק שאחזור לעבודה בתום חופשת לידה בת 3 חודשים בנתיים נראה כי אולי אחזור אחרי 4 חודשים או בכלל לא. שאלתי היא האם אני חייבת לעשות חפיפה למחליפה במידה ולא אחזור ומתי עלי להודיע למעביד על הארכת חופשה ל4 חודשים או על אי חזרה .אני היחידה בתפקיד ובעקרון מחכים לי עם כל מני דברים שלא עשו בהעדרי.
על פי החוק ישנה חובת הודעה מוקדמת על התפטרות/פיטורים, כאשר המטרה היא למנוע נזק לעובד/למעביד. לשאלתך אם ישנה חובה לעשות חפיפה למחליפה-אין מענה ישיר בחוק, אך לאור מטרת החוק נראה שהתשובה חיובית כל עוד החפיפה היא בטרם ההתפטרות נכנסת לפועל.
במידה והארכת החופשה היא חופשה ללא תשלום, אזי יש להודיע על כך שבועיים לפני סיום חופשת הלידה.
בטרם ההתפטרות עלייך לתת הודעה מוקדמת על כך. חופשת לידה וחופשה ללא תשלום אינם נכללים במניין ימי ההודעה המוקדמת. לכן, בימי ההודעה המוקדמת יהיה עלייך להגיע לעבודה ולעשות את החפיפה במידה ותידרשי לכך.
הארכת חופשה ללא תשלום יש להודיע שבועיים לפני תום חופשת הלידה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר