שלום, עבדתי במשרה מלאה כשנתיים במקום עבודה כרכזת משאבי אנוש, ילדתי והתפטרתי כתשעה חודשים לאחר הלידה במטרה לטפל בתינוק ולעבוד חצי משרה. לפי החוק אני זכאית לדמי אבטלה 90 יום לאחר ההתפטרות. כחודשיים וחצי אחרי ההתפטרות מצאתי במקום עבודה חדש חצי משרה כרכזת משאבי אנוש. אני עובדת כאן חודש ובפועל, אני מבצעת עבודות מזכירות בלבד והמקום לא יכול לספק לי את העבודה שהובטחה לי. השאלה שלי עכשיו אם אני עוזבת האם אצטרך להמתין שלושה חודים נוספים עד שאהיה זכאית לדמי אבטלה? והם דמי האבטלה יסתמכו על העבודה שעשיתי בחודש האחרון שהשכר בה נמוך בהרבה? תודה רבה!
לצורך קבלת דמי אבטלה במיידי, עלייך לקבל מכתב פיטורין מהמעסיק.
במצבך, הייתי מציעה לך לפנות למעסיק בדרישה להעסיקך בהתאם לסיכום בינכם (רכזת משאבי אנוש), כי אחרת תיאלצי להתפטר בדין מפוטר.
שימי לב שעל מנת לעמוד בתנאים שהציבה הפסיקה, עלייך לתת למעסיק זמן סביר כדי לאפשר לו לשפר את דרכיו.
סכום דמי האבטלה מחושב בהתאם לשכר שקיבלת ב- 75 הימים האחרונים טרם למועד הגשת התביעה לאבטלה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר