עבדתי במשך כמעט 4 חודשים במקום עבודתי, בשל חילוקי דעות עם המעביד, יזמתי מספר שיחות במטרה לשפר המצב. בשיחה האחרונה- יודעתי כי אני מפוטרת מעבודתי החל מאותו הרגע. עדכנו אותי כי אני זכאית להליך שימוע, שאיש לא הסביר לי דבר אודותיו.
לאחר שחקרתי בנושא, שהגיע לי הליך שימוע טרם פיטורי, ועימתי את כ"א במקום עבודתי בנושא- הם החזירו בתגובה- כי עליי לחזור לאלתר לעבודתי ואז יקויים בענייני שימוע. בעקבות חילוקי הדעות והמצב המאוד לא נעים שהתגלע במקום- אין לי עניין לשוב למקום העבודה. וביקשתי מכתב פיטורין.
בתגובה הושב לי- שהלכה למעשה לא פוטרתי- ועצם אי התייצבותי לעבודה- אומרת כאילו התפטרתי בעצמי. היות ואין לי עניין לשוב למקום העבודה, האם "התפטרות" כפויה שכזו יכולה להחשב ככזו שתזכה אותי בדמי הביטוח הלאומי ללא תקופת המתנה?
לצורך קבלת דמי אבטלה בדין מפוטר, עלייך להציג לביטוח לאומי מכתב פיטורין כדין. במידה ואין באמתחתך מכתב שכזה, לא תהיי זכאית לקבל דמי אבטלה באופן מיידי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר