שלום,
אני עובדת 5 שנים במקום עבודתי חזרתי מחופשת לידה לאחר 4 חודשים. (חזרתי בתקופת חגים)
לפני שיצאתי לחופשת לידה הבוס שלי הביא עובדת חדשה שאותה למדתי את העבודה. ביום שחזרתי מקומי לא התפנה העבודת החדשה ואחראית המשרד אמרו שהן לא קובעות אבל העבודת המחליפה לא מפנה את המקום.
3 ימים הסתובבתי בחוסר מעש כי הבוס לא היה בארץ לאחר שחזר לארץ נכנסתי אליו לשיחה ועדיין לא הובהר לי מה הולך בדיוק לקרות. אני במשרד כבר שבועיים וחצי בלי תפקיד בלי עבודה מידי פעם נכנסת לבוס שלי והוא אומר לי ש"יהיה בסדר". כדרך אגב הבנתי מהבן של הבוס שמחכים שהחגים יעברו כדי לפטר עובדת מסויימת ולהכניס אותי לתפקיד שלה (אני הייתי במשרת כספים והנהלת חשבונות, והתפקיד שרוצים לתת לי עכשיו זה סריקה - כלומר מורידים אותי ברמה אך בלי לפגוע במשכורת). בשבועיים האלה שהייתי בחוסר מעש חיפשתי עבודה חדשה .. ומצאתי.
שאלתי היא: האם אני יכולה להתפטר בטענה שמצאתי עבודה אחרת ולקבל את כל הפיצויים, כדין מפטרת???
אודה לתשובתכם
ראשית בוודאי שאת יכולה להתפטר בטענה של "טיפול בילד" הטענה הנ"ל מתקבלת גם כאשר מדובר במציאת מקום העבודה יותר נוח ליולדת.
בכל מקרה, יש כאן עילת תביעה ברורה כנגד המעסיקים שלך, אין לשנות את תנאי ו/או התפקיד של החוזרת מחל"ד.
דמרי, בן-שחר משרד עו"ד מתמחים בדיני עבודה וזכויות עובדים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד אורטל עמר 053-6130838
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר