שלום,
אני רווקה עם 2 ילדים. בעקבות קשר חדש הייתי מעוניינת שחברי יעבור אלינו לביתנו. האם עלי לעשות עמו הסכם ממון או רק במידה ונתחתן? האם יכולה להיות לו זכות כלשהיא על הדירה (אין לו דירה אחרת ולא כל ממון) ומה שהיא מכילה?מתי כן יכולה להיות לו זכותומתי לא? ואם אכן אעשה הסכם האם ניתן יהיה להפר אותו?רב תודות
על מנת לעגן את זכויותייך הן לגבי הדירה והן לגבי הדירה מומלץ לערוך הסכם ממון ושם פרטי את הזכויות העכשוויות והעתידיות ,,
הסכם ממון שכזבפה חייב לקבל תוקף על ידי שופט בבית משפט לענייני משפחה . אם לא תערכי הסכם ממון או הסכם חיים משותפים קיים חשש ממשי שלאחר פרק זמן הוא יחשב לידוע בציבור וירכוש זכויות עם הזמן ...
עו״ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מיקי
אם אינכם צופים פני נישואין ,מן הראוי, שתערכי הסכם חיים משותפים, שיגדיר את אופן החיים יחד והאם אתם מנהלים משק בית משותף - הסכם זה אינו דורש אישו רבית המשפט.
אם בהמשך תצפו נישואין - יהא עליכם לשדרג הסכם זה ולהפכו להסכם ממון שיש חובה לאשרו בבית משפט או בפני נוטריון או בית הדין.
אני מאוד ממליצה על עריכת הסכם חיים משותפים בכדי להימנע מחיכוכים בעתיד.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר