שלום! תעזרו לי בבקשה. אני גרוש כבר שנה וחצי. אב ל 3 ילדים גילאים 2/3/7. ממש קטנים שהם נשארו בחזקת האם. אשתי החליטה להתגרש ממני, למרות שלא רציתי הסכמתי לתת לה גט. היא הביאה עורך דין משלה שעשה בשבילנו הסכם גירושין אליו חתמתי. ההסכם לרוב הוא לא לטובתי, אבל אז כאשר חתמתי לא חשבתי על זה בצורה כזאת. שמזונות גבוהים מדי וכל השאר ההוצאות שמחכות לי בדרך רק הוצאות בשבילי.
עכשיו לשאלה.
בהסכם גירושין כתוב שעסק שהוא היה על שמה של גרושתי ( כוח אדם פרטי ) , נשאר על שמה.
כל חוב / הוצאה ( מס', ביטוח לאומי ) שהוא אחרי חתימת הסכם הוא אליה.
כל חובות שנותרו ממס' / ביטוח לאומי / מס הכנסה מתקופת נישואין יחולק חצי חצי.( לא הוצג שום סכום לאותו היום )
אתמול נודע לי ( אחרי שנה וחצי ) שגרושתי תובעת אותי על חוב של 20000 שח לביטוח לאומי מהעסק שלה ! ז"א חוב הוא על סך 40000 והיא תובעת אותי דרך הוצאה לפועל לשלם אותו.
לא ידעתי על החוב הזה שום דבר, אף פעם לא בדקתי איך היא מנהלת את עסק מבחינה כספית והוצאותיה. מה פיתאום עכשיו אחרי תקופה ארוכה היא מחליטה לעשות דבר כזה ומה אני עושה עכשיו?
תודה
שלום לך !
אתה יכול להגיש "טענת פרעתי " להוצל"פ ולהעלות שם את מלוא טענותיך בפני רשם ההוצל"פ לרבות השיהוי הארוך ,כמו כן, אתה יכול לבסס את טיעונך ע"פ הסכם הגירושין ולטעון להיעדר חבות מצידך !
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ז"א יש לי סיכוי להוכיח לביה"מ שלא ידעתי על החוב זמן חתימת ההסכם ואולי יש מצב שאני לא צריך לשלם את החוב שנצבר, למרות שחתמתי על סעיף שאני אשתתף בתשלום חובות שנותרו מהעסק בזמן שחיינו נשואים.
ועוד משהו.
באינטרנט מצאתי חוק שנקראה "סע' 12 לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973, החל גם על הפן ההסכמי של הסכמי ממון וגירושין . צד שלא נהג בדרך מקובלת ולא בתום-לב חייב לצד השני פיצויים בעד הנזק שנגרם לו עקב המשא ומתן או עקב כריתת החוזה, והוראות סעיפים 10,13 ו-14 לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970, יחולו בשינויים המחוייבים."
" האם אני יכול על פי סעיף זה לדרוש בביה"מ ביטול הסכם גירושין על סמך זה שגרושתי ידע על החוב ולא סיפרה לי עליו לפני חתימת הסכם .
כי הסכם שחתמתי הוא לא פייר ולא צודק כלפי ואני רוצה הסכם חדש.
תודה על עזרתך
הינך יכול לטעון גם לחוסר תום לב והטעייה .
ביטול הסכם גירושין יחול רק במקרים חריגים ביותר בשל עושק ,רמייה ,נוכלות ,הולכת שולל בזדון ולא בשל חוסר כדאיות ...לפי טענותיך מדובר בסוגיה ספציפית של העסק ורצוי שתנסה להסתמך ל טענת פרעתי ,שיהוי וחוסר תום לב .
בהצלחה !
עו"ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר