שלום!
גרושתי החליטה להגיש תביעה בבית הדין הרבני להסדרי ראיה/משמורת ילדים למרות שיש הסכם גירושין שכלל בתוכו הסדרי ראיה.ההסכם אושר בבית הדין הרבני.
א.האם אני יכול להתנגד לדון בעניין הקטינים בבית הדין?
ב.האםנאני יכול להתנגד למינוי פקידת סעד? הרי כשתהגרשנו לא ערבנו כלל וכלל את שירותי הרווחה.
ג.האם אני יכול לבקש למנות פקידת סעד ממקום אחר ולא מעיר הקטינים על מנת שתהיה אובייקטביות?
ד.האם בית הדין הרבני מייחס חשיבות לתסכיר.?
ה.האם אני יכול להתגד לעבור תהליך שכזה?הרי סוף סוף יש לנו הסכם שקיבל תוקף של פסק דין.
הינך יכול לטעון לחוסר סמכות לבית הדין לדון בעניינך , הסמכות לאחר הגירושין גם בהסכמים שאושרו בבית הדין הרבני הוא לבית משפט לענייני משפחה .
בנושא פקידת הסעד , זה אמור להיות בעיר המגורים האחרון שלכם , למעט מקרים חריגים .
לא מומלץ להתנגד לשצוף פעולה עם פקידת סעד אך ניתן לפנות למנהלת שלה או לדרוש להחליפה .
בית הדין מייחס חשיבות לתסקיר הבא מגורם מקצועי .
מומלץ לעווית עם עורך דין בתחום דיני המשפחה .
עו״ד מאיר אזוט
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
ראשית תודה על המידע.
האם כשאני טוען לחוסר סמכות אני אמור לפרט מהי הסיבה?והאם אני צריך להגיע לבית הדין ולטעון זאת בדיון עצמו?כי כבר נקבע מועד לדיון
אתה חייב לטעון זאת בתחילת הדיון ,אחרת זה יתפרש שאתה מוכן ליתן להם סמכות
אמיר
קיים בג"צ הקובע כי משמורת ילדים לא נותנת סמכות נמשכת לערכאה שאישרה את ההסכם.
לכן, אני אפילו כבר עכשיו מליצה לך להגיש תביעה לביהמ"ש לענייני משפחה אפילו עוד טרם הדיון בבית הדין ולנסות להשיג החלטה מהירה של ביהמ"ש, שעה שיש גם פסיקה הקובעת כי הערכאה הראשונה שנותנת כבר החלטה - היא הערכאה שתחליט.
יחד עם זה עליך לחשוב , יחד עם עו"ד, אסטרטגית אם כדאי לך לעבו רבכלל לביהמ"ש ....אולי ,לפעמים,כדאי דווקא להישאר בבית הדין - שלטובת האב.
תחשוב על זה
עוה"ד מיכל זלינגר
בהמשך לדבריה של עו״ד מיכל זלינגר..במקרה שלי שאני החילוני וגרושתי הדתיה לא בטוח שייטב לי להשאר בבית הדין השאלה במקרה הזה אם ייטב לי בבית משפט בעניין הסדרי הראייה התלונות של הגרושה עליי הם זוטרות לעומת התלונות שיש לי עליה בעיקר שהיא מנסה לשבש את הסדריי הראיה באופן גס מבלי לייחס חדיבות כלל וכלל להסכם שקיבל תוקף של פסק דין
בהמשך לשאלותיי הקודמות
בעניין הסדרי הראייה וכפי שכבר נאמר על ידכם
שאני יכול לטעון לחוסר סמכות של בית הדין לדון בעניין הסדרי הראייה.:
א בבואי לטעון חוסר סמכות האם אני חייב לנמק טענה זו?
ב.האם אני יכול לטעון טענה זו בככל שלב בדיון או בדיונים בעניין הקטינים?
ג.האם אני חייב להגיע לדיון ולטעון טענה זו?או שמא אני יכול להשיב על כתב התביעה בטענת חוסר סמכות?
אמיר
עליך לטעון זאת בהזדמנות הראשונה .
אני ממליצה קודם להגיש תביעה בבית המשפט .
כדאי לנמק הם גם ירצו נימוק.
הנימוק תחשוב עליו לאחר שבכלל תחליט אם כדאי לעבור....
עוה"ד מיכל זלינגר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר