שלום וברכה
אני בהליכי גירושין מבעלי, עקב מחלתו אחותו אפשרה לנו לגור בדירה השייכת לה כ10 שנים והיינו ברי רשות, אמנם בעלי חתם חוזה פיקטיבי על מנת שיוכל לקבל הנחה משמעותית בארנונה, אך בפועל לא שילמנו שכ"ד.
כדי להפעיל עלי לחץ בהליכי גירושין, אחותו פנתה אלי בדרישה לשלם את השכ"ד ל10 שנים שעברו ס"ך של 280.000 ש"ח. למותר לצין שהיה ברור שאנחנו לא משלמים שכ"ד ומעולם לא נאמר לי שבעתיד תבוא דרישה כזו, שכן לי ולבעלי יש דירה משותפת ולו ידעתי שזה מה שיקרה בודאי שלא הייתי נשארת לגור בדירת האחות, מה גם שרציתי במשך השנים לחזור לגור בביתי אך בעלי סירב וכבדתי את רצונו.
ברורה לי הבעיתיות של נטל ההוכחה, מה החוק אומר במקרה כזה?
האם הבעל חייב לשלם את ה"מדור " הזה?
האם לא חל חוק התישנות על הדרישה הזו לפחות על חלק מהשנים?
לתשובתכם אודה .
נוני
ראשית על 3 שנים מ - 10 אכן חל חוק ההתיישנות.
על פניו נראה שטענת האחות עומדת על "כרעי תרנגולת", שעה שאם רצתה שכר דירה מדוע השתהתה 10 שנים בבקשתו.....
האם יש מכתב ממנה שנשלח אי פעם לבקשה כזו?
נראה שטענתה נועדה רק בכדי להרתיע אך אין בה ממש.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
שלום עו"ד מיכל זלינגר,
לפני יותר משנה האחות ביקשה במכתב רשום את פינוי הדירה ומאותו רגע אף דרשה שכ"ד .בעלי ביקש ארכה להשאר בדירה ,כמו כן שילם לה ,לדבריו 3 חודשי שכירות. הדירה פונתה בתחילת 2011.
לפני שבוע קיבלתי מהאחות מכתב רשום ובו דרישה לתשלום שכ"ד עבור כל השנים שעברו.בראש המכתב נרשם שגם בעלי "קיבל " מכתב דומה .....
לי נראה שמכתב זה בא להרתיע אותי מלדרוש את המגיע לי ולבני במשפט הגירושין .
אז נשארת השאלה איך ניתן להוכיח שהאחות לא התכוונה מלכתחילה ,לבקש שכ"ד,אלא רק משנתערערו היחסים עם בעלי ,צצה "לפתע פתאם " הדרישה ההזויה הזו.
מה סיכויי להצליח במשפט משום שברור לי שאחרי המכתב הזה תגיע גם תביעה.
תודה נוני.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר