שלום!
יש לי שאלה בעניין דיני ירושה , צוואה.
לסבתי בית גדול (לא משוקע ואף מוזנח), על שטח גדול מאוד (כ-4 דונם) ביישוב תיירותי, כמו כן ברשותה שטחי חקלאות. נחלה גדולה מאוד.
לסבתי יש 5 ילדים נשואים עם ילדים. סבי נפטר לפני 4 שנים ולא הותיר אחריו צוואה או ירושה.
בשנים האחרונות מתנהלת שיחה לפיה את כל הנחלה יקבל אחד האחים וייתן לכל אחד מאחיו סכום פעוט ביום 20000- 50000 ש"ח. חלק מהאחים מסכימים וחלקם מתנגדים.
בשבוע האחרון האח המדובר לקח את הסבתא לעורך דין על מנת שתחתום שהיא מורישה את הכל כולל הכל אך ורק לו.
האם זה חוקי? האם גם החלק של סבא שלי עובר באופן אוטומטי אליו? האם יש לשאר האחים מה לעשות בנידון על מנת שהנחלה תחולק באופן שווה??
ראוי לציין שלכל האחים לא אכפת שהאח ייקח את כל הנחלה ויבנה שם את ביתו ויתיישב שם, אך שיישלם לכל אחד מהאחים את המגיע לו לפי קביעת שמאי בדבר שווי הנחלה ולא עפ"י ראות עיניו המצומצמת.
אודה לך לקבלת תשובה בנושא, מאחר והתחיל לחץ ומתח בין האחים, ונראה לי שאפשר בקלות לפתור זאת אם נביא את התשובות המתאימות והחוקיות
האם ניתן לקבל המלצה על עורך דין מתמחה בדיני ירושות וצוואות.
תודה מראש
ושבוע טוב
מאיה
מאיה
אם אכן בנחלה אנו עוסקים יש דין ספציפי בחוק הירושה לחלוקה בנחלה.
מיכל
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר