שלום,
אני מתגרש ויש לי שאלה בנושא חלוקת רכוש.
ברשותנו רכב פרטי (שקנינו לפני 4 שנים) + רכב של אישתי בליסינג.
ב 7 שנים האחרונות אישתי משלמת כל חודש עלות רכב ליסינג (כ 2500 שקלים לא כולל שווי מס ופגיעה בהפרשות לקרנות וסוציאלי).
עכשיו בחלוקת הרכוש, היא מבקשת חצי מהרכב הפרטי שלנו (מובן וברור) אבל אני טוען שגם העלות של רכב הליסינג שירד מההכנסה המשותפת שלנו במהלך השנים צריך לבוא לידי ביטוי.
כלומר, אם לא הינו לוקחים רכב מהחברה, ההכנסות שלנו היו גדלות באלפי שקלים לחודש, אותם הינו יכולים לחסוך או לקנות רכב שני, שאותו היום, הינו מחלקים שווה בשווה.
אשמח לקבל את חוות הדעת שלכם.
תודה,
הרי אם היום היא מוכרת את הרכב ומשיבה לחברה את יתרת החוב עדין יישאר לה היתרה של מה ששולם ע"ח הרכב במהלך השנים.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה מיכל על התשובה,
הרכב הוא בליסינג ממקום העבודה. עיסקת ליסינג רגילה של חברות הי טק. לא קניה בתשלומים או מימון לתקופה.
לאורך השנים היו ברשותנו מספר רכבים בליסינג, בכל פעם התשלום היה מהברוטו עבור שימוש ברכב.
אם מחר היא תעזוב את מקום העבודה, הרכב לא נשאר איתה אבל לאורך השנים שולמו עשרות אלפים (אם לא מאות) לטובת רכב צמוד, חדש, לשימוש הבית.
ראיתי את המשפט הבא:
"כל זכות שיש לה שיווי כלכלי ונצברה במשך הנישואין תחולק בין בני הזוג באופן שווה".
האם ניתן לדרוש את חלקי על הכספים ששולמו מההכנסה המשותפת לאורך השנים עבור העלות של רכב מהעבודה?
תודה,
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר