הבעיה היא כזו: ליפני כ 12 שנה קנו הוריי את דירתם מעמיגור . לשם כך ביקשו מאיתנו (2 אחיות) לשלם המשכנתא חצי חצי וכשימותו ישאר הבית שלנו... אני ובעלי סירבנו כי גם אז היה לנו קשה.
אחותי ובעלה היסכימו ולמשך כ-8 שנים שילמו ביחד כשמידי פעם אחותי שילמה הכל.
לאחר 8 שנים הוריי ביקשו להחליף בית בגלל הקושי לעלות במדרגות ...במקום למצוא להם בית בשכירות כשאחד משלם את השני אחותי ובעלה מכרו תוך כדי הבטחות שווא וסיבונים למיניהם ..
כשכבר הבית נימכר פיתאום בעלה "בלחץ ..בחובות.. וכו" ואנחנו צריכים כסף ..מה???יש לנו ילדים!!" מהכסף שנישאר אפשר לשלם רק 5 שנים"(לשאלתי מה תעשה איתם כשיזדקנו ויזדקקו לעוד עזרה לא התיחסה) ועוד הרבה כאלה ...ודרשו מהוריי את הכסף .."מה ?? אנחנו שילמנו כסף..אני רוצה אותו חזרה" ..הם גזלו מהוריי את כל כספם ורכושם והשאירו אותם בלי כלום...
הם שיכנו את הוריי למשך 4 שנים בדירה של האחיין של אימא שלי וניצלו את טוב ליבם ושילמו להם 300$ (כשלהוריי סיפרו ששילמו 1500ש"ח שזה גם מעט מאוד) וגם את זה חודש כן וחודש לא.. הרבה פעמים הוריי שילמו מהפנסיה את השכירות.. וכל זאת בתירוצים שונים שמיסכן בעלה לא עובד וכו"
הם רימו אותם ועבדו עליהם וניצלו את קשר הדם כדי לגזול מהם הכל...בתקופה ההיא היספיקן לעזור ל2 בניהם לקנות בתים לאחר שהיתחתנו והם עצמם נסעו כמה פעמים לחו"ל ליוון לגרוזיה ואפילו לניו מקסיקו ל 3 שבועות (מה הם אמרו??..אין להם כסף??? מיסכן בעלה..היה בבית חולים בגלל הדאגות...) גם כשחיו בשכירות אפילו פעם אחת לא דאגו להם למחסורם "אמא אבא אתם זקוקים למשהו.."
יש כל כך הרבה דברים מגעילים שקשה פשוט להעלות אותם בכתב כאן..
הוריי כיום גרים בלית ברירה בבית של אחותי בחדר מישלהם בלי כל רכוש מישלהם פרט לחדר השינה שבחדרם ...מינואר השנה ..אחותי בימים אלו מנסה דרך ביטוח לאומי למצוא להם מקום בבית אבות..כמובן שאבי לא מסכים ..אימי לא מבינה דבר -לא מפוקסת בכלל בגלל המצב הנפשי שלה..אני היזהרתי את אימי שלא תסכים לכך אחרת אתערב וזה לא יהיה טוב...
בגלל הוריי לא התערבתי...ולא עשיתי בלגן..פחדתי שלהוריי יקרה משהו..
יש אפילו אפשרות שגם בחתימת החוזה עבדו על הוריי והחתימו אותם על מיסמכים שונים ...הרי בהסכם (בע"פ) נאמר כי הבית ישאר שלהם רק לאחר ששני הוריי ילכו לעולמם ..כנראה שפקעה סבלנותם והם לא יכולים לחקות עד ששניהם ימותו..והחליטו לקצר התהליך..
שאלותיי הם: 1) האם אני יכולה לתבוע את אחותי ובעלה על כל מה שעשו להוריי??כדי שאוליי יקנו להוריי בית קטן בשביל פרטיותם בסוף חייהם ??
2) האם לי לבת השניה מגיע חלק מיתוך חלקם של הוריי למרות שלא השתתפתי בהסכם ???ובעצם לתבוע מאחותי ובעלה את חלקי ממכירת הבית??
תודה מראש אירמה
בינתיים חלה התפתחות שמדאיגה אותי.. .. .. היום אמא שלי אמרה לי (שאחותי אמרה לה) שהם מוכרים את הבית שבו גרים הוריי ביחד עם אחותי ומשפחתה...ובשיא חוצפתה גם
אמרה לה לבקש ממני לחפש להם דירת 2 חדרים ושידאגו לעצמם כי הם עוברים לבית קטן יותר כי :"מיסכנים אין להם כסף לכן הם צריכים לעבור לבית קטן יותר" וכמובן שאימי
מרחמת עליהם כשעל חייה שלה ויתרה מזמן והיתה מעדיפה כבר למות ולא לסבול כך..אבא שלי בכמה הזדמנויות הודה בפניי כי אם אימי לא הייתה בחיים כבר מיזמן היה מתאבד....
וכל זאת בגלל הסבל מהידיעה שכל כך טעו ששמו את מיבטחם באדם הזה שהוא חתנם והוא וביתם הבכורה בגדו בהם...גזלו מהם את כל רכושם והישאירו אותם ערומים בימיהם האחרונים
ועכשיו הפילו עליהם פצצה :"תמצאו לכם דירה .."תטפלו בעצמיכם כי אנחנו מוכרים"
אני לא מבינה ...גם אם הוריי שוכרים 2 חדרים\ חדר וחצי... מה ים ריהוט ודיברי חשמל????הם הרי זרקו להם הכל!!! איך ישלמו על השכירות?? מהפנסיה ?? כיום הם ישנים בחדר שינה שזה הריהוט היחיד שנישאר להם..
קודם רצו להכניסם לבית אבות ..כשאבא שלי סירב בתוקף החליטו כעת למכור וכך להרחיקם בעצם מאחריותם...
אני בלחץ ואובדת עצות....מה לעשות ????כיצד ליפעול כדי לעזור להוריי ????? תעזור לי בבקשה תסביר לי מה לעשות???????תענה לי בבקשה!!!!!!!!!
במידה ואחותך מכרה את בית הוריך, תוכלי לפנות לביהמ"ש בתביעה להשבת הכספים (במידה והבית נמכר לצד ג', בתום לב ובתמורה לא ניתן יהיה להשיב את הבית).
לשאלתך השניה, במידה ואין צוואה שאומרת אחרת, היורשים הם יורשים עפ"י דין, ואת בינהם.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על תשובתך המהירה, הבית נמכר במטרה להחליפו בבית שהגישה אליו תהיה נוחה יותר להורים שלי- שניהם מבוגרים ומוגבלים פיזית.
הוריי ביקשו מאחותי ובעלה לעזור להם למכור את הבית ולקנות בתמורה בית אחר.
בתקופה הזו דאג גיסי להבטיח הבטחות שווא כמו- "נמצא לכם בית טוב, נחליף לכם סלון" "נחליף לכם שיניים תותבות" וכו' וכו'.
כבר במעמד חשתימת החוזה מול הקונים היו סימנים שיכלו לרמז לבאות כמו למשל-(אימי סיפרה לי) כשקיבלו סך של 15,000$ גיסי אמר "טוב הכסף הזה שלי" ושם אותו בכיס ואז החלו הבעיות והדרישות ממנו ומאחותי שהם רוצים את כספם חזרה, פתאום הם "בחובות וקשיים" וכו' וכו' ויש הרבה הוכחות לכך שהם לא בדיוק סבלו מחוסר כסף כמו למשל טיולים ליוון,גרוזיה ולפני 3 חודשים טיול לשבועיים וחצי מאורגן לניו מקסיקו.
לפני מעל שנה מהכספים שלקחו מהוריי עשו שיפוץ בבית של 70,000 ש"ח.
בחתונת בנם הכסף שנותר להוריי כדי לשלם את השכירות שגרו בה- גם הוא אחרי סיבונים למיניהם נלקחו מהוריי ונעשה בהם שימוש כדי לשלם על שבת חתן במלון יוקרתי כמו "דן פנורמה" בתל אביב.
יש עוד המון דברים שנעשו ונאמרו שקשה להעלותם בכתב. דברים שמוכיחים שהכל היה מתוכנן כדי להשאיר את הוריי ללא כלום כפי שהם עכשיו ועוד רגע יהיו ברחוב. כי הם החליטו פתאום למכור את דירתם בטוענה שהם בחובות ושהוריי יצטרכו לדאוג מעתה ואילך לעצמם. בלי לחשוב על דברי חשמל ורהיטים חדשים שהם צריכים מאחר וזרקו להם.
השאלה שלי זה האם אני יכולה דרך בית המשפט לתבוע מהם להשיב את הכסף עבור הבית ולאחר מכן האם בעצם תהיה לאחותי ובעלה בכל זאת הזכות לקבל חלק מהדירה כשהוריי ילכו לעולמם.
ולגבי צוואה- אינני יודעת אם החתימו את הוריי לא במודע ולא במרמה בקשר לבית הזה או בקשר לכל ייפוי כוח מסויים שיכלו לקבל מהם.
במטרתי לגשת לאנשים שקנו מהוריי את הבית ולבקש צילום חוזה מכירה או כל מסמך אחר שקשור במכירת הבית.
אשמח לקבל הכוונה להמשך פעולה כדי למנוע מהם לזרוק את הוריי לרחוב.
תודה מראש,
אירמה
אירמה שלום,
אני מבינה את כאבך, אבל את חוזרת על אותם דברים ולי את אותה תשובה.
בוודאי שאת יכולה לתבוע השבת כספים, אך מאחר ולך אין את הכלים המשפטיים לתביעה מורכבת בעניינך, אני מציעה לך ללכת לייעוץ אצל עו"ד הבקיא בתחום, לשטוח בפניו את כל הבעיה, להציג בפניו את המסמכים שיש בידיך, ואני בטוחה כי יימצא פתרון לבעיות של הוריך.
יחד עם זאת, אני מניחה שיש להורים שלך עותק מהסכם המכירה שהם ביצעו. תבדקי לאיזה חשבון הכסף נכנס, ואיך הוא הושקע עד היום, במידה ולא נרכשה דירה חלופית.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר