אישה שפנתה לגירושין ודורשת כתובה בעילה לא מוכחת ולא מבוררת , האם נטל ההוכחה שלא מגיע לה כתובה היא על הבעל ?
טל
נטל הראייה הנו על האישה להוכיח תביעתה ומדוע מגיעה לה כתובתה.זה לא דבר מובן מאליו שהכתובה ניתנת.
חג שמח
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על תגובתך . בהמשך לתשובתך מבקש מעט לפרט . עילת האישה נשענת על "אין אונות" של הבעל רק בע"פ ללא כל הוכחה וברור ענייני של הדיינים שהליטו על פיצוי כלשהו ושלחו אותנו להגיע להסכם . לעומתה אני מסוגל לסתור לחלוטין את דברייה בהסתמכות על מסמכים מבוססים ורלוונטיים . יתרה מזאת עפ"י דיני משפחה ואישות במיוחד בבית הדין אני יכול להוכיח לאי זכאותה לכתובה . עוה"ד שלי עומדת על דעתה שנטל ההוכחה מונח על כתפי וממליצה לי לוותר על חלק מחובותייה של האישה כלפיי כדי להגיע לסיום הפרשה , בנוסף עוה"ד של אשתי בשיח מאיים שאני לוקח סיכון בתשלום הכתובה . איני יודע מדוע עוה"ד שלי כה מתעקשת לשיטתה (נטל הוכחה עלי) לעומת דעה של רבים אחרים . האם עלי להסכים בניגוד לדעתי הבלתי מקצועית , אבל עם לימוד ענייני של הנושא .
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר