יש לי הסדרי ראיה ומזונות ע"פ הסכם בבית המשפט לענייני משפחה , מדובר בבת 3.5 אשר נולדה מזוגיות לא יציבה . לאמא שני ילדים , האחד בן 14.5 מאב אחר והשנייה זו בתי בת ה-3.5. נסיתי תמיד לראות את בתי ע"פ ההסכם למרות המון קשיים שהאם מערימה עליי ואני משלם מזונות בצורה מסודרת ....
הסדרי הראיה נקבעו מאז שבתי נולדה , אני יודע בטוח ומודע שאופן ההתנהלות של האם בתור אמא נורמטיבית לוקה בכישלון מוגמר . האם עצמה חיה אורך חיים הפוך מן המקובל , חיי בילויים בלילה השכמה בצהריים בעוד נטל הלוגיסטיקה של השכמת הילדה לקיחתה והחזרתה מן הגן נופל על בנה בן ה14.5. במקרים רבים אני נאלץ לחפש את האם בשביל להחזיר את הילדה בשעה המוסכמת, בהמון מקרים אני לוקח את הבת גם בימים שלא שלי רק בכדי שתאכל ארוחת צהריים מסודרת. במהלך שנת הלימודים הנוכחית בגן הטרום חובה שבתי רשומה היא מגיעה בתדירות של יום או יומיים בשבוע וגם אז באיחור ניכר . הגננת שמה לב שאצל בתי קיימת מצוקה מאחר והיא סגורה ולא מתקשרת ....הגננת פנתה למשרד החינוך ולרשויות הרווחה , אך דבר לא נעשה מצידם . בחודשיים האחרונים בעקבות לחצים של הגננת מונה פסיכולוג של הגן והוא אבחן בעיות רבות אצל בתי ..... אני רוצה לציין שבהמון מקרים בתי מתריעה שהאמא כל היום בחושך ישנה , שהיא בעונש , קיבלה מכה ביד או בראש .....ואני מתוך חוסר אונים מעביר נושא כי אני יודע מה הקושי בהוכחת הדבר עוד מהניסיון שפניתי לרשויות הרווחה לפני כשנתיים . ביום שישי האחרון שוחחתי בבוקר עם הגננת בכדי לוודא נוכחות של בתי, התבקשתי ע"י הגננת שאבוא אני לקחת אותה למרות שזו לא השבת שלי . כמובן שהייתי צריך רק להודיע לאמא שבכוונתי לקחת את הילדה ללא שום ה תעניינות . כשהגעתי לגן הגננת התחננה בפני שאקח אותה לשבת ושלא אחזיר אותה . באותו רגע הבנתי שאני לא היחיד ששם לב שמשהו חריג קורה עם הילדה . בנסיעתנו הבייתה בתי התלוננה שכואב לה באיבר מינה , אני נחרדתי ותעדתי בוידאו תוך כדי שאני נותן לה לספר את הדברים כמו שהם ולא להוביל אותה לנקודה מסויימת. היא טענה שאחיה בן ה-14.5 עשה לה כואב באיבר מינה וסימנה ותיארה בידה מכיוון החזה עד מטה , היא גם הוסיפה שהודרכה לא לספר זאת כי אסור .פניתי למשטרה המותשת , הגשתי תלונה ומסרתי הוידאו , נשלחתי לבית החולים ושם נבדקה בתי ע"י רופאה וחוקרת ילדים .....הממצאים היו שקיים סוג של שיפשוף ממש ממש זעיר בשפה אחת ואכן היא סיפרה את אותם דברים גם לחוקרת הילדים . הילדה נשארה אצלי עד ליום ראשון ללא שום התעניינות של האם לגביי הבת . ביום ראשון בבוקר התבקשתי ע"י שירותי הרווחה שפתאום גילו מוערבות עקב אילוצים לקחת את הילדה לגן בצורה רגילה ולהגיע אליהם. עשיתי זאת וסיפרתי להם את כל מה שאני יודע , דברים שקשה לי לרשום כאן . לאחר מכן פניתי למשטרה אך אמרו לי שזה בטיפול . הרגשתי אובד עצות כאוב ומרוסק , הבת שלי עומדת לסיים את הגן ולחזור אל הגיהנום בבית אמה , בשירותי הרווחה אמרו לי שהם מתירים לי לקחת את הילדה אליי למקום מבטחים, אך ללא שום צו רשום .... במקרה ובהתייעצות עם אמי הלכתי לבית המשפט וביקשתי צו הרחקה נגד האם ובנה ממני ומהבת שלי . השופט אשר זאת וציין שהמשמורת זמנית עוברת באופן מלא אל האב , ויצירת כל סוג של קשר מצד האם ובנה אסור בהחלט גם אלי וגם לבתי . כמו כן הוא ביקש משירותי הרווחה לבצע בדיקה מהירה ביותר ולהגיש תסקיר עד יום חמישי הקרוב לדיון שייערך בתחילת השבוע הבא. אני הוזמנתי שוב ללשכת הרווחה ושם נשאלתי לגביי הרצון והיכולת שלי לתפקד בתור אבא במשמורת מלאה....הסברתי שיש לי את הנכונות הרצון והאפשרות לעשות זאת . הגננת בקשר מתמיד איתי , פסיכולוג הגן מחכה בגן כל בוקר וצהריים , ההתרשמות שלהם שבתי מחייכת וקורנת כמו שאף פעם לא ראוה , היא אוכלת לשם שינוי ושמחה מכל רגע , שינוי דרסטי וקיצוני משהייה של כמה ימים בודדים אצלי....כמו כן שותפתי שמערכת הגן רואה את חזקתה של הבת אצלי כדבר האידאלי .... אני בן 31 מתגורר בדירה שכורה עם בת זוגתי מזה כ-4 חודשים ... קשר בריא ויציב . שנינו עובדים כשכירים ומנהלים אורח חיים נורמטיבי לחלוטין . אנחנו פירטנו גם את עניין הלוגיסטיקה בנושא הבאה\החזרה של הילדה מהגן.....
כרגע אני במצב מאוד לחוץ ופני הבאות כי אני ממש דואג לעתידה של הילדה שלי . האם עליי לשכור שירותי עו"ד , מה לעשות אם מצבי הכלכלי לא מאפשר זאת . מה יהיה לגביי החזקה......לגביי ההליך הפלילי ....כל דבר שיכול לשפוך לי קצת אור , זהו מקרה ממש חריג ואני ממש מבקש עזרה
אכן סיפור כואב. נדמה לי שאין מנוס, מלקחת שירותי עו"ד במצב הזה.
לעניין מצבך הכלכלי - אם ידך אינה משגת, תוכל לפנות לסיוע המשפטי, במידה וימצאו שאתה עונה על הקריטריונים, יתנו לך שירותי עו"ד בחינם. במידה ולא, נדמה לי שבתך יותר חשובה, ועליך להתאמץ.
בהצלחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר