אם מנוח השאיר לאביו כספים עפ"י פוליסות ביטוח ואשתו רשומה כמוטבת. וברצונו של האב להגיש תביעה כנגד חברת הביטוח:
1) האם התביעה צריכה להיות למתן פס"ד הצהרתי שהאבא של המנוח עפ"י הצוואה הוא שזכאי לקבלת הכספים עפ"י הפוליסות או יש לכלול במסגרת התביעה גם תביעה למתן צו עשה שחברת הביטוח תעביר את הכספים לאב?
2) האם ניתן יהיה להגיש את התביעה כנגד האשה וכנגד חברת הביטוח לביהמ"ש לענייני משפחה מבלי לצרף בקשה לצרוף חברת הביטוח.
3)האם במקביל לתביעה יש להגיש בקשה כנגד חברת הביטוח בקשה לצו מניעה שלא תעביר הכספים או שיש להגיש בקשה לעיקול הכספים- מה עדיף בקשה לעיקול או בקשה לצו מניעה? והאם מספיק אחד מהם?
אשמח אם תענו לי על כל מה ששאלתי ומבלי להתייחס כרגע לסיכויי התביעה.
דני
לפי המשפט בסוף שאלתך אני מבינה שאתה מבין שלכל תביעה אותהתגיש - סיכוייה שואפים לאפס.
יחד עם זאת, הייתי פועלת כמצוין בסעיף 1 לשאלתך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
שכחתי לשאול בהמשך לשאלה ששאלתי בענין כספים והגשת תביעה כנגד מוטבים מיום 21.3.12- האם גם העזבון צריך להיות נתבע או שמספיק רק להגיש זאת כנגד המוטבת (אשתו של המנוח) וחברת הביטוח?
יש לתבוע גם את העיזבון
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר