שלום,
אחי מסוכסך עם אימי אבל מתגורר אצלה בבית יחד עם אישתו ובנו. הם שקועים בחובות לבנקים. היום הוא איים ואף הודיע שלקח הלוואה מהשוק האפור בסכום של 140 אלף שקל כנגד שעבוד חלקו בבית.
אני לא מאמינה שהוא עשה זאת אבל רציתי בכל זאת לבדוק האם יכול להיות מצב כזה ?
הבית על שם אימי בלבד, היא בת 65 וחיה בבית. היא לא הכינה צוואה/
לטענתו, הוא עשה זאת על חשבון החלק שלו בבית (אנחנו 4 אחים) הוא חושב שמגיע לו אוטומטית רבע מהבית ולכן הוא חושב שיש לו בעלות כבר מעכשיו.
מה עושים ?
אשמח לעזרתכם.
תודה
רונית
כפי שאת רואה מהכותרת של תשובתי מעשיו של אחיו ביריונים ואינם לרוחי....
שאלה ראשונה, האם הבית רשום ע"ש אמך בלבד לאחר שאביך עשה צוואה ונתן לה את חלקו?!
בכל מקרה אם הבית רק על שמה, בוודאי שכל עוד שהיא בחיים לאחיך אין כל חלק - למעשה יכולה לאמך לעשות צוואה ולהוריש את כל הבית לצה"ל וזו זכותה ואז בוודאי שלאחיך לא יהי חלק.
אמך, בצוואה, יכולהל הוריש מה שרוצה למי שרוצה וכמה שרוצה...
יתרה מזו, אם אחיך משליט טרור בבית האם היא יכולה גם לסלקו מרכושה.
המליצי לאמך להכין צוואה אני גובה על צוואה 2000 ש"ח לא כולל מע"מ והכול יהיה פשוט יותר הלאה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
הי מיכל
תודה על המענה המהיר.
לגבי הבית, הורי גרושים ואימי קנתה את הבית לבד ממש לא מזמן לאחר שהיתה דיירת עמידר שנים רבות, כך שלאבי איך קשר ונגיעה לנושא.
מה שמטריד אותנו זה שבהנחה שהוא אכן ביצע הלוואה בשוק האפור ולא יעמוד בתשלומים, האם הוא יכול לקשר את אימי לעניין למרות שהיא לא חתמה על שום מסמך ? אני מבינה מסיפורים שלאנשי השוק האפור אין דין ואין דיין..
אם נניח שהוא זייף מסמכים או את חתימתה (אתמול הוא אמר שהוא מסר את שמה ואת מספר ת"ז שלה) וכל זאת מתוך רצון לנקמה, האם באמת יש מקום לדאגה ?
בכל מקרה, אמי מתכוונת לטפל בנושא הצוואה בדחיפות.
תודה מראש
אםאחיך זייף חתימה ונהג בעבריינות תוך שהוא עובר על החוק - אין לי מה לומר
אני מייצגת את החוק
הכול יכול להיות
ואז תצטרכו להתמודד עם אנשי השוק האפור
אולי כדאי לאימא להוציאו מביתה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר