שלום,
אני גרושה מבעלי כבר כמעט 14 שנה.
לפי הסכם גירושין בעלי היה צריך לשלם מזונות של סה"כ כ-800 שקל. יותר מזה סיכמנו כי יפקיד אותם לתוכנית חסכון על שמו של בנינו שנמצא במשמורת שלי. במשך כ-10 שנים הוא שילם את הכסף כפי שסוכם, כך שהפסקתי לבדוק את מצב תוכנית החסכון. בינתיים נולדו לבעלי בנישאוים הנוספים שלו עוד שני ילדים. בנינו המשותף מתקרב לגיל 18 ולפני כיומיים הודיע האב לבנינו כי הוא כבר שנתיים (והתברר שכמעט 3 שנים בפועל) לא משלם את המזונות. בשיחת טלפון הודיע האב כי אין לו את הכסף והוא יחזיר אותו מתיישהו (כאשר יוכל). מצב הכלכלי של המשפחה שלי הרבה יותר טוב מאשר מצב הכלכלי של משפחת האב. מהי הדרך הנכונה לפעול? תודה רבה
ע"ס הסיפור שלך - אני מבין שאין מחלוקת על כך שגרושך שילם דמי מזונות למעט שלוש שנים אחרונות?!
בהנחה שזה נכון הייתי ממליץ לך לפנות להוצאה לפועל ע"מ לגבות את יתרת הסכום כאשר העובדה שגרושך נשוי בשנית אינה עילה להפחתה ובטח אינה עילה להפסקת התשלום.
אם בנך היה צעיר יותר הייתי בכלל ממליץ לך להגיש תביעה להגדלת מזונות מאחר שנפסקו לך מזונות נמוכים מאוד.
בברכה,
עו"ד יואב תם
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אהובה, מלאכתך מאוד קלה. עליך לגשת להוצל"פ מזונות יחד עם טיוטה מקורית של הסכם הגירושין שלכם ולתבוע את הכסף. אינך צריכה עו"ד והוא יצטרך להשיב את הכסף יחד עם ריבית.
בהצלחה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר