אני נשואה לגבר שאלו נישואיו השניים יש לו שני ילדים מנישואין קודמים שאלתי היא כזאת:
לגבי כספי פנסיה,קופות גמל וכו... האם יש לגרושה זכות לגזול מהם חצי? אף על פי שהוא נשוי לאישה חדשה?
לגבי ביטוח חיים רק אני כמוטב כלומר 100% עוברים אליי אם חס וחלילה יקרה משהוא? האם אוטומטית זה עובר אליי או שאני צריכה לחלוק עם הגרושה?
לגבי הביטוח חיים שלי המוטב היחידי בביטוח הוא בני במידה ולי יקרה משהוא חלילה האם לגרושה תהיה הזכות לתבוע ולקבל מהכספים האלו נתח?
בגדול השאלה שלי היא לגבי זכויות על כספי ביטוח של בעלי בתור אישתו הם חצי שלי וההפך... האם הגרושה יכולה לתבוע מהם משהוא?
תמי,
יש לעשות הפרדה בין זכויות סוציאליות לקופות....
פנסיה - יגיע לגרושה חצי מהזמן בו הייתה נשואה ועד לגירושיה (רק מהחלק היחסי של תקופת חייהם המשותפים)
קופות - החלוקה היא לפי המוטב בלבד!!!
ואין משמעות לנישואין/גירושין
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
הבנתי, אני מבינה בכך שאם יש כספי ירושה שבעלי ירש (בלי שום קשר אליי אפילו,אני לא מוזכרת בצוואה) הם שלו בלבד? נכון?
עוד שאלה לגבי פשיטת רגל על חובות משותפים להם שבעלי לא יכל לעמוד בהם האם התחשבו בו מבחינת התשלום החודשי כי הוא משלם מזונות,או לא יחשיבו את הנתון הנ"ל?
ירושה היא ליורש בלבד
בפשיטת רגל לוקחים בחשבון חיוב מזונות קיים.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר