אני מנהלת חיי שיתוף עם בן זוגי . מתוך היכרות של 3 שנים, אנו גרים ביחד בבית שבמאמצים משותפים מצאנו ובן זוגי רכש את הבית מכספו ועל שמו.
נכנסנו לגור ביחד עם בתי הקטינה לאחר רכישת הבית ע"י בן זוגי. במשך שנתיים בן זוגי משלם משכנתא קטנה עבור הבית, חשבונות חשמל, ארנונה ומים. אני משלמת קו בזק על שמי באותו בית, כבלים, וקניות משותפות שוטפות .
בן זוגי רכש עבורי רכב חדיש (ולצורך כך העסיק אותי בעסק העצמאי שלו ובתלוש רשום שימוש ברכב).
לאחרונה לאחר עליות ומורדות חלה התדרדרות במערכת היחסים ובן זוגי רומז לי ל"עוף" מהבית ואפילו טוען שלו לא הייתה פגרה בבתי המשפט, הייתי מקבלת בימים אלו צו פינוי מהבית.
אני מרגישה מושפלת מגישה זו. הוא לקח את מפתחות הרכב מידיי, אינני יודעת אם הוא עדיין "מעסיק" אותי בעסק שלו ואם הוא מנפיק עבורי תלושי משכורת פיקטיביים שעבורם מעולם לא קיבלתי כסף לחשבון הבנק שלי., אינטואיטיבית אני מרגישה שזו תהיה שגיאה מצדי לעזוב את הבית מבלי לקבל שום עזרה מצידו.
יש לציין שבניהול משק הבית המשותף דאגתי לתחזוקה השוטפת בניהול משק הבית, רכשנו ביחד את כל הרהיטים בבית וכל פריט שנכנס לבית היה באישורי ובחירתי. השקעתי מאמצים פיזיים בניקוי הבית , תחזוקת הגינה ועזרה פיזית בהתקנת כל האלמנטים בחצר, פיקוח על פועלים, על עוזרת הבית שהגיעה לפעמים ונדרשתי ע"י בן זוגי לפקח עליה ולא לצאת לעבודה בימים אלו, וברוב הזמן אני ניקיתי את הבית בעצמי וניהלתי קניות עבור הבית. כשילדיו הגיעו אירחתי אותם וביום יום בישלתי עבורו ועבור ילדיו.חשבונות הבנק נפרדים.
האם אנו ידועים בציבור? האם יש לי זכויות בדירה? תודה מראש
יפה, מתיאורך אני סבורה שבקלות רבה ביהמ"ש יכריז עליך כידועה בציבור של בן זוגך. בשום אופן, אינני ממליצה לך לעזוב את הבית בו את גרה עמו כעת, לפחות עד קבלת ייעוץ פרטני יותר. מעבר לשלב של היותך ידועה בציבור , צריך לעבור לשלב השני של - מה מגיע לך במשך הזמן בו חיית עמו? וכאן יהא עליך להיפגש עם עו"ד בו תבחרי , שייתן לך ייעוץ פרטני לאחר שיקבל מידע נוסף.....
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר