אשמח לקבל את עזרתכם בנושא ירושה: אנחנו משפחה נוצרית, אבא שלי נפרד מאמא שלי ולאחר 7 שנים התחתן עם אישה אחרת (לא ידוע לי אם התגרש מאמא שלי). אמא שלי נפטרה לפני 12 שנים ואבא שלי נפטר לפני 10 שנים. אשתו של אבא שלי השניה עדיין בחיים ולה יש חמישה ילדים, ומאמא שלי יש שני ילדים (אני ואח שלי בלבד).
אך מחלקים את הירושה שנשארה מאבא שלי בין אשתו השניה לבין הילדים האחרים? האם לאמא שלי ז"ל יהיה חלק למרות שאבא שלי נפרד ממנה והתחתן באחרת?
האם לי ולאח שלי מקבלים חלק מהירושה של אמא שלי ז"ל בנוסף לחלקנו בירושה מהאבא?
האם לאישה השניה זכות בחלק מהירושה? כמה?
רימו
חוק הירושה קובע כי כל מה שנצבר בחיי אביך עת היה עם אמך,מחצית שיך לה גם אם לא נרשם על שמה.
אשר לעזבונו של אביך,אם לא עשה צוואה הוא מתחלק בין כל ילדיו משני נשותיו וגם לאשתו השנייה.
זה מורכב להסביר בכתב צריך לערוך לך תרשים זרימה.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
בהמשך לשאלה הקודמת: האם לאמא שלי ז"ל יש חלק בירושה היום? האם אני ואח שלי יכולים לבקש אחוז מהירושה השייך לאמא שלי? למרות שיש אישה שניה שעדיין בחיים. (יש לה 5 ילדים)
בהיותם בחיים היה אמור להיות לאמא שלי 25% מהירושה בעודה בחיים ולאבא 50% ולאישה השניה 25%.
לאחר פטירת אמי אני ואח שלי אמורים לקבל 12.5% החלק של אמי ואבא שלי יקבל 12.5% ממנה, בנוסף אנחנו נקבל עוד אחד חלקי שבע לכל אחד.
ז"א , האישה השניה והילדים שלה לא יקבלו את החלק של אמא שלי והוא 12.5% והוא יתחלק רק ביני לבין אח שלי, בנוסף לחלקנו בירושת אבא שלי.
האם הדבר נכון?
בתודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר