שלום, אני ואישתי במהלך גירושין - די מכוערים... שקרים וכו' וכו'. כרגע אני מחוץ לבית והיא נשארה בבית עם שתי בנותינו. הדירה ללא משכנתא ואני מעוניין לחלקה ביננו ולשלם לה מדור לבנות (בבית אחר אותו תקנה או תשכיר). מה עלי לעשות? האם היא יכולה לדרוש להישאר בדירה ואני לא אקבל מהדירה כלום עד שילדיי יהיו בני 18?
אשמח לתשובה
אם ההליך בינכם מתנהל בביהמ"ש לענייני משפחה, הרי שתוכל להגיש תביעה לפירוק שיתוף.
אם ההליך בינכם מתנהל ברבני, הרי שאשתך יכולה לבקש צו למדור ספציפי.
לפיו במהלך הליך גירושין יכולה האישה לדרוש בבית הדין כי יתאפשר לה להמשיך ולגור בבית בו התגוררה במהלך הנישואין.
צו כזה מונע כל הליך של פירוק שיתוף בדיה או מכירתה וחלוקה בתמורתה. צו זה יבוטל עם תום ההליכים המשפטיים בין בני הזוג.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
האם בית המשפט יכול למנוע ממני את זכותי לפירוק שיתוף בדירה ומכירתה? אציין כי לחילופין אשמח לשלם ארבעים אחוז ממדור לשני ילדיי, בדירה אותה תשכיר או תקנה אישתי. אגב יש סכום תקרה למדור ממנו מחשבים את הארבעים אחוז? היא יכולה לדרוש כמה שבא לה? תודה
שלום,
בעלי עזב את הבית, הגיש פירוק שותפות. 2 ילדים בגיל 10 ו-14, אני לא מעוניינת למכור את הדירה , חשוב לי היציבות של הילדים ושלי, לא זקוקים למשבר נוסף. האם בית משפט יכול להיעתר לתביעה של הבעל? כי הוא החליט שרוצה להתגרש ושיקר כל מיני שקרים על בגידה וכו. תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר