צהריים טובים,
אני נמצא בהליכי גירושין שמתנהלים בבית המשפט הרבני והמשפחתי מצד האשה.
לפני כ-4 שנים ערכנו אני ופרודתי הסכם שלום בית לחילופין גירושין שאושר בבית הדין הרבני .
בנושא המזונות רשום כי ברגע שהאישה מפנה את דירת המגורים שלי אני מתחיל לשלם לה מזונות בסך xxx ש"ח.
האישה פנתה בנושא הרכושומזונות ילדים לבית הדין המשפחתי וכל תביעותיה נדחומחוסר סמכות, ולפי החלטת השופט עליה להעביר את כל תביעותיה לבית הדין הרבני היכן שנחתם ההסכם ואם זה לא יפסוק או יחליט אחרת באפשרותה לחזור לבית הדין למשפחה.
האשה באמצעות עורכת דינה ערערה על אותה החלטה ובמקום לפנות לבית הדין הרבני פנתה לבית הדין המחוזי וערערה על כל ההחלטה בטענה שיש סמכות ולאחר מכן שלחה סעד של מזונות זמניים כתוספת לערעור .
השאלה אם לבית המשפט המחוזי זכות לדון במזונות הילדים כסעד זמני לפני שמוצתה הדרך בבית הדין הרבני היכן שנחתם ההסכם לפי החלטת השופט בית הדין למשפחה?
והאם יש לבית הדין המחוזי סמכות לדון במזונות אישה במקרה הנ"ל גם?
תודה
ניר
אם ביהמ"ש המחוזי יסבור כי לביהמ"ש לעניינימשפחה יש סמכות,הואישיב את הדיון לשם ולא ידון בזה בפועל טרם דן בכך ביהמ"ש לענייני משפחה
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
בוקר טוב
קיבלתי את תשובתך ורציתי הבהרה נוספת:
האם למרות שיש הסכם בבית הדין הרבני יש לבית המשפט למשפחה סמכות בטרם
מוצתה הדרך ברבני מבחינת תביעה למזונות אשר מוסדרים בהסכם הגירושין שלום בית?
כי זו היתה החלטת השופט בבית המשפט למשפחה ורשום בפירוש שהתביעות נמחקות ועל התובעת להעביר אותן לבית הדין הרבני היכן שהסכם חתום גם וזה היה באופן גורף כולל את תביעת המזונות שתבעה.
והאם סעד זמני במקרה הזה שהוגש למחוזי הוא בכלל נחשב כסעד ??
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר