שלום! גרושתי ואני התגרשנו כבר למעלה משנה. בהסכם כתוב שאני חייב לשלם מזונות בסכום של 4000 שח. משכורתי היא 6700 שח. אני גר מאז אצל ההורים. בהסכם כתוב שכל ההוצאות הרפואיות חצי , אגרת הורים בביה"ס חצי, הוצאות ביה"ס - ציוד ( כמו ספרים, עטים, מחברות ותיק וחו"ל) חצי, חוגים ושיעורים חצי,מסיבות ואירועים חצי והוצאות חריגות. וזה הכל. גרושתי דורשה שאני אשלם מעבר למה שכתוב בהסכם - ביגוד לביה"ס, מנוי לבריכה ועוד כל מיני דברים ( כי היא רוצה לילדים רמת חיים כמו שהיתה לפני שהיא התגרשה ממני, אני דרך אגב לא רציתי להתגרש, השארתי לה את הבית שלנו, את האותו ויצאתי בלי כלום). אני סירבתי לשלם כל מה שמבר להסכם. היא הלכה והתייעצה עם העו"ד שלה ואמרה לי היום שהיא הולכת להוצ"פ ותעכל לי את החשבון עד שאני לא משלם לה כל מה היא צריכה. אני מאו אוהב את הילדים שלי, לוקח אותם לפי הסכם וגם מעבר למה שכתוב.
יש לי מספר שאלות:
1. האם יש לה אפשרות לדרוש מה שלא כתוב בהסכם.
2. האם היא יכולה לבקש שינויים ללא הסכמתי.
3. האם היא יכולה ללכת להוצ"פ ולעקל לי הכל מבלי צו ביה"מ ודיונים .
אני לא יודע מה לעשות. אני גבר צעיר, נשאר לי פחות מחצי אחרי תשלום מזונות, אני לא יכול להשכיר בית ולבנות חיים חדשים כי אין לי מה לתרום. אם היא זוכה במה שתבקש, מה אעשה ואיך אחיה.
תודה מראש על התשובה
גרוש יקר,
מה שלא רשום בהכם היא אינה יכולה לדרוש.
השאלה איך ההסכם מנוסח האם הוא ברור או שמא יש מקום לפרשנויות.
הוצל"פ לא יכולים לתת מה שלא כתוב.
עהו"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על התשובה המהירה.
בהסכם כתוב מה שכתבתי לך, למעט הוצאות חריגות שלא מפורשות מה זה בדיוק הוצאה חריגה. האם היא תחת משפט הזה יכולה לדרוש ביגוד, מנוי לבריכה ועוד כל מה שיתחשק לה. מה זה אומר שכל דבר שהיא תחליט אני חייב חצי. ולהוצעה לפועל היא יכולה לפנות עם כל זה מבלי לגשת לביה"מ והסכמה שלי. האם יש לי סיכוי לזכותת כי אני הצד הסובל פה, אין לי גרוש.
תודה.
ללא הניסוח קשה לי לענות יותר ממה שכבר עניתי
על פניו שמנוי לבריכה אינו רלוונטי
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
1. אשתך לא יכולה לדרוש מה שלא כתוב בהסכם.
2. אם היא תרצה שינויים להסכם, היא תצטרך לפתוח את ההסכם. ביהמ"ש לא על נקל יפתח הסכם שנפתח רק לפני שנה.
3. היא יכולה ללכת ולפתוח תיק בהוצל"פ, אולם יהיה עליך להגיב. באם שילמת את כל החובות הנובעים מן ההסכם הרי שתוכל לטעון טענת "פרעתי". ביהמ"ש לא יטיל עיקוליים לפני שהוא שמע את העמדה שלך.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר