בעלי ואני מדברים על גירושין , ובעלי איש די מתוחכם ותעלולן .
יש מצב שהוא יוכל למשוך כספים במזומן מהחשבון (לשבור חסכונות ולמשוך את הסכומים מהפקיד בבנק), לשים הכל במזודה, ולחלק אתהכסף אצל כמה חברים או קולגות שלו , ולנהל אצלם "חשבונות בנק" קטנים ?
כנ"ל , למכור בית להשקעה שרשום על שמנו, להפקיד את הכסף בחשבון, ואז למשוך אותו במזומן ולרוץ להפקיד אותו אצל כמה אנשים (שירשמו את הסכום על שמו בצוואה שלהם למקרה הצורך) ??
אני יודעת שיש אפשרות להוציא צווי הקפאה לחשבונות , אבל השאלה היא אם נניח לא עשיתי את זה בזמן והתמהמהתי , האם יש דרך להתחקות אחר כסף לאחר שכבר נמשך במזומן מהחשבון המשותף שלנו ויצא לדרך ,
או שזה בתכלס "חוב אבוד " ?
שלום אפרת,
הברחת נכסים היא בעיה ידועה וצפויה לכן עלייך להיערך ודבר ראשון לאסוף כמה שיותר מידע על הרכוש שלכם. למשל: צלמי מסמכים הקשורים לנכסי נדל"ן, חשבונות בנק, תלושי שכר והמפרטים גם את התנאים הסוציאליים ו/או דוחות עסקיים שלו כעצמאי וכו'.
אם הבעל מתוחכם כדברייך, תוכלי להסתייע גם בחקירה כלכלית.
כמובן שעו"ד העוסק בתחום יפעל להקפאת המצב הקיים ויטיל צווי עיקול על מחצית הנכסים.
לגבי מכירת הבית להשקעה - כל עוד הוא רשום על שם שניכם, לא יוכל בעלך למוכרו ללא ידיעתך.
באשר לשאלתך - בית המשפט רשאי יהיה להתייחס לכסף שהועבר לצד שלישי ככסף השייך לך (מחציתו).. ישנן דרכים להתחקות אחר פעולות בעלך.
בהצלחה,
עו"ד זוהר מטלוב.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
תודה על התשובה , אבל לא הבנתי איך אפשר להתחקות אחרי מזומן שנמשך מהחשבון ומוחבא בכספת אצל חבר, או אפילו בחשבון הבנק של חבר או קרוב משפחה אחרי שהופקד שם כמזומן (תמיד החבר יוכל לטעון שהכסף ניתן לו במתנה על ידי חבר אחר או וואטאבר, ובעצם - אי אפשר לחקור את כל המכרים ובני המשפחה של הבעל... גם הכסף בטח לא יופקד בדיוק באותו סכום אלא במנות מפוצלות אצל כמה אנשים).
אני באמת לא רואה איך עולים על דבר כזה. בית שנמכר או ני"ע שהועברו מחשבון לחשבון אני מבינה . אבל כל מה שהונזל לכדי מזומן הוא בבחינת חוב אבוד, לא ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר