שלום, אני בן 50 הילד הרביעי מתוך 4 בנים. אמי נפטרה לפני כ-15 שנה, ואבי נפטר בשיבה טובה לפני כשנה. לאחר פטירתו שלף אחי עותק מצוואה שכתב האב, אשר מורישה לאחי את כל הבית, בתמורה לסכומי כסף מצחיקים (100 אלף שח) לכל אחד מהאחים. לציין כי הבית בשווי של כמליון דולר. האם ניתן לתבוע את אחי עבור החלק של אמי? דהיינו הבית היה רכושם המשותף עשרות שנים. עם פטירתה יש לחלק את הבית לשניים: החצי של האב והחצי של האם. על חציו , הרי שהאב יכול להוריש כרצונו. לגבי החצי של האם, הרי שגם הוא מתחלק ל-2 : חצי של האב וחצי של הילדים. על חציו (דהיינו הרבע מהבית) האב יכול לעשות כרצונו. אך לגבי הרבע מהאם ששייך לילדים אינו יכול להוריש, ואינו יכול לכתוב אודותיו צוואה. האם יש קייס לתבוע את האח המתגורר היום בבית על הרבע של הילדים מירושת האם? דהיינו חלוקת הרבע של הבית לארבעה בנים? אחרי הכל מדובר בסכום של כרבע מליון ש"ח לכל אחד. תודה.
אנונימוס היקר,
אין לך מושג עד כמה אתה צודק.
הצדק עמך בכל 100% וזוהי תביעה בטוחה.
בימים אלו קבלתי פסק דין במשרדי על מקרה דומה לשלך אך מעניין יותר:
אדם שנישא בפרס לשתי נשים, עלה עמן ארצה .
כמובן לפי העדה הפרסית כל הרכוש נרשם עליו.
במותו עשה צוואה רק לחלק מילדיו מהאישה הראשונה שאותה אהב יותר.
אני ייצגתי את אשתו השנייה, שכמובן תבעה חלקה בהתאם להלכת השיתוף (גם חוק יחסי ממון קובע את אותו עניין) וביהמ"ש קבע כי למרות שהבית היה רשום רק ע"ש המנוח, הוא מתחלק בין שלושה : הוא ושתי נשותיו , ואז רק את השליש שלו הוא יכול להוריש כאוות רצונו.
בקיצור
בהצלחה
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר