שלום
רציתי לברר האם אפשר לתבוע את האישה לאי מתן גט ,שווי שימוש, ופינוי מדירה,
בבית הדין למשפחה
למרות שיש הסכם שלו"ב/גירושין ברבני שקיבל תוקף לפני מס' שנים ?
הסיבה לשאלה היא כי כרגע במהלך ההליכים האישה טענה לשלום בית כדי להשיג רכוש וזכויות שאינן מגיעות לה עפ"י ההסכם והדיינים מצאו לנכון לתת שלום בית...
האם להגיש תביעות אלו למשפחתי או לרבני איפה שנחתם ההסכם ?
והאם הגשת התביעות למשפחתי תחזיר את הסמכות למשפחה או אלו תביעות שאפשר להגיש ללא קשר לסמכות?
תודה מראש
שאול
שאול
אם ההסכם רק אושר בבית הדין ולא היו דיונים קודמים לו אתה יכול לבחור את הערכאה אליה תגיש תביעותיך.
אני ממליצה לך לגשת לעו"ד בכדי לברר מה באמת כדאי לך לעשות ולהיכן.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
צהריים טובים,
היו דיונים גם ברבני לגירושין מצידי, ומצד האישה במשפחתי אך הם נדחו מחוסר סמכות וכעת הגישה ערעור למחוזי על פסק דין של בית הדין למשפחה.
כיום יש מצב כפי שרשמתי של שלום בית ואני שואל היכן לדעתך והאם אפשר להגיש את התביעות למשפחתי אם תביעותיה האחרות בנושא מזונות , ביטול הסכם נדחו במשפחה והיא מנסה להחזיר אותן לשם בערעורה למחוזי.
האם אגיש את התביעות שציינתי בפנייך למשפחתי האם זה יגרום לי לנזק?
שהרי טענתי לחוסר סמכות
תודה
לא הבנת את שאלתי - האם טרם אישור ההסכם שלו"ב/גירושין היו דיונים ביניכם?
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
לא היו כל דיונים בעניין לפני ההסכם .
בזמנו האשה רצתה להתגרש ולאחר יומיים שהיה מוכן הסכם הגירושין לאישור התחרטה ובעצת עו"ד שלי דאז הפך את ההסכם להסכם שלו"ב/גירושין ואז אישרנו אותו מול הדיינים בבית הדין הרבני כחוק.
לאחר כשלוש שנים מיום חתימת ההסכם החלה האשה לחזור על אותן בעיות
ואז פנתה לבית הדין המשפחתי ונדחתה מחוסר סמכות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר