לפני שלוש שנים אבי ערך צוואה אצל עו"ד. לפני חודשיים הוא נפטר ואני פניתי לעו"ד להוציא צו ירושה. היה פרסום בעיתון והכל בסדר. אבל עכשיו מסרבים לתת לי את צו הירושה כי גילו טעות קטנה כי בדף האחרון חלה טעות בתאריך. אני מציינת שאני בת יחידה ואין יורשים נוספים,וכמו שציינתי הפרסום עבר בהצלחה ללא מתערבים. עכשיו עו"ד אמרה לי שיהיה דיון בבית המשפט ויזמינו את העדים. לצערי עד אחד נפטר. האם יכולים לבטל את הצוואה בגלל טעות קטנה כזאת?
א,
הסירי דאגה מלבך.
זהו פגם שמתוקן באופן טכני בעזרת סע' 25 לחוק הירושה.
הצוואה תישאר בתוקף.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על תשובתכם המהירה. ברצוני לשאול שאלה נוספת. אני רווקה ואני רוצה לערוך צוואה ללא עו"ד.אני רוצה לדעת אם היא תקפה מבחינה חוקית ? שאלה שנייה אם אכיר בן זוג והוא ירצה חלק מהרכוש שלי,האם עצם כך שיש צוואה שנערכה לפני הכרותנו יכולה להגביל אותו מלבקש חלק מרכושי.
תודה רבה על הענותכם המהירה
לא חייבים לערוך צוואה בפני עו"ד על מנת שתהיה תקפה. על צורות צוואה תוכלי לקרוא באתר שלי.
התשובה לשאלה השניה שלך היא כן. אולם, הוראות הצוואה תהיינה תקפות רק לאחר אריכות ימייך. על כן, על מנת שהרכוש שנצבר על ידייך ישאר בבעלותך עליך לעשות הסכם ממון (לפני הנישואין או לאחריו) או הסכם לחיים משותפים (במקרה של חיים משותפים ללא נישואים).
א,
בחוק יש 4 סוגי צוואות.
אחת מהן הינה - צוואה בכתב.
היא אינה דורשת עו"ד ולא עדים.
מה צריך לדעת? - שכל הצוואה צריכה להיעשות אך ורק בכתב. כלומר, לא ניתן חלק להדפיס ולחתום בכתב יד אלא, כל הצוואה מתחילתה ועד סופה לרבות התאריך בה בכתב יד בלבד!
עוה"ד מיכל זלינגר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר