יצאתי מהבית לפני כחצי שנה ובזמן הזה כל המשכורת שלי (7300 ש"ח) נכנסה לחשבון המשותף של הבית והייתי חי מכסף ירושה, משכורת אחרונה הוצאתי מתוכה 4000 ש"ח למחיה ואת הבאות אני כבר מעביר לחשבון אחר שפתחתי.
יש לנו בת 20+ משוחררת שחיה בבית, 17 ו 12, האישה אומרת שמגיע לה מזונות 5000 ש"ח, ואני בררתי שעל הבת 20+ אני לא צריך לשלם כי היא חיילת משוחררת, ועל כל ילד משהו כמו 1300 ש"ח - סה"כ 2600 ש"ח מקסימום מבחינתי, ממדור אני פטור כי היא חייה בבית, האישה עובדת ומשתכרת בכ 4500 ₪, האם יש יחס בין המשכורת שלי למזונות לסכום שצריך להישאר לי למחיה?
לגבי הרכב: אנו מתחלקים בו בזמן ובהוצאות, הרכב היה על שם אבא שלי ז"ל ועבר על שמי שהוא נפטר, האם יש לה חלק בו שקבלתי אותו בירושה ולא קנינו אותו יחד?
גם הלוואה בבנק סגרתי לפני כחצי שנה על סך 200 אלף שח מכספי הירושה, האם לאחר הרגושין אני יכול לתבוע את הכסף חזרה? והאם יש לה חלק בנכס של אבא שלי ז"ל או אין לה יד בכלל בכספי ונכסי ירושה?
שאלתי האחרונה היא, יש לנו בית שמחירו כ 4 מליון שקל, האם בית משפט יכול להחליט שהבית לא ימכר עד שהילד הקטן יגיע ל 18? הרי אם מוכרים כל אחד יכול לקנות לעצמו בית מכובד להמשך חייו, בית משפט יכול למנוע ממני "פרוק שותפות" או לחייב אותה למכור את הבית?
א. עבור ילדה בת 20 אתה לא צריך לשלם מזונות, אלא אם כן היא בצבא, ואז מאחר והיא בגירה היא צריכה לתבוע מזונותיה בתביעה נפרדת ולא באמצעות אימה.
ב. בחישוב דמי המזונות לוקחים בחשבון את ההכנסות שלך ושל אשתך אל מול הוצאותיכם. אם הנכס שקיבלת בירושה מושכר, הרי דמי השכירות נחשבים להכנסה. לגבי הנכס עצמו לאישתך אין כל זכות.
פירוק שיתוף יכול להתבצע בכל עת כאשר אחד הצדדים מבקש זאת, אלא אם כן נקבע אחרת. נדמה לי מבלי לקבוע עמדה, בבית שערכו בסך שתיארת, ביהמ"ש יורה על פירוק שיתוף. אולם כפי שאמרתי, מאחר וחסרים לי פרטים נוספים, אני מביעה רק דיעה מבלי לנקוט עמדה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
בהתחשב שההכנסה שלי 8500 ש"ח האם בית משפט יכול לקבוע לי בהגזמה 5000 ש"ח מזונות והאם יש מינימום למזונות?
לגבי האוטו שקבלתי בירושה.. האם היא יכולה לתבוע אותו?
אםשר אטלי לקבל מספר טלפון להתיעצות?
תודה מראש
אבי
ראשית תודה רבה
שנית בהתחשב שההכנסה שלי 8500 ש"ח האם בית משפט יכול לקבוע לי בהגזמה 5000 ש"ח מזונות והאם יש מינימום למזונות?
לגבי האוטו שקבלתי בירושה.. האם היא יכולה לתבוע אותו?
אשמח לקבל מספר טלפון להתיעצות?
תודה מראש
אבי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר