שלום
בשנת 2003 נישאנו, בן זוגי ואני, בטקס אזרחי בשבדיה. שנינו יהודים, אזרחי ישראל. לא נרשמנו במשרד הפנים כנשואים. לפני למעלה משנתיים נפרדנו. לא ניתן להתגרש בשבדיה. כיום בן הזוג לשעבר רוצה להתחתן עם זוגתו החדשה ברבנות, וטוען כי לצורך כך עלינו להתגרש ברבנות, וכי יש הכרח במתן גט לחומרה. אני מעוניינת לדעת האם אכן יש הכרח בגט לחומרה, ומהו ההליך בו מתבצע מתן גט זה; עיינתי בבג"צ 2232/03 - פלונית נ' בית הדין הרבני האזורי ת"א-יפו ואח' . (תק-על 2006(4), בפני נשיא בית המשפט העליון (בדימ.), השופט אהרן ברק), המתייחס לכך שלא תמיד יש הכרח במתן גט לחומרה, האם תוכל להבין מהמקרה אותו תיארתי בקצרה שאפשר וזהו מצב בו אין צורך בגט לחומרה; האם אני יכולה, כפי שלא שיניתי את הסטטוס במשרד הפנים לנשואה, לא לשנותו לגרושה.
תודה, נעה
נעה שלום, הגט לחומרא נדרש במקרה שלך לפי הנסיבות שתיארת מכוון שבן זוגך לשעבר מבקש להינשא ברבנות. גט לחומרא לא יידרש במצבים בהם בני הזוג, בנפרד, לא פונים כלל אל הרבנות. כוון שלפי היהדות את ובן זוגך לשעבר נחשבים לנשואים, "נישויא ביאה", כל הליך ברבנות יחייב גט לחומרא. הסטטוס במשרד הפנים הוא לא לב הענין. את מוזמנית לפנות אלי במייל, ואפרט.
שלום
תודה רבה על תשובתך.
אני רוצה לוודא שהבנתי את שכתבת; למעשה אצטרך לעבור תהליך גרושין ברבנות רק משום שבן הזוג לשעבר רוצה להנשא ברבנות.
במקרה (הגרוע מבחינתי) בו אכן אאלץ לעבור הליך זה; האם תוכלי לכתוב לי כיצד ההליך מתבצע, והאם הכרח להעזר בשרותיו של עו'ד בשעה שאין לנו ילדים משותפים או רכוש משותף.
תודה
נעה
נועה שלום, הליך גט לחומרא הינ ו הליך רגיל בבית הדין הרבני קרי הגשת כתב תביעה, זימון לדיון ונוכחות חוב בדיון של בעלי הדין. עצתי הינה כי תתיעצי עם עורך דין ותיוצגי ע"י עו"ד. יום נעים עו"ד נאוה סרף-הרשקוביץ
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר