שלום הברכה,
ברצוני לדעת מהיכן עליי להתחיל.
אני מעוניינת להתגרש מבעלי (נשואים כ7 שנים) 3 בנות, הגדולה קרוב לשש
קשורה לאביה,
בגדול אהבה קיימת אני נורא אוהבת את בעלי, הוא אדם טוב עם לב זהב.
הבעיה העיקרית היא שהוא אינו מצליח לפרנס ולכלכל את הבית כראוי
אנו סוגרים חודש בשיניים בקושי נשאר למזון,
במשך כל השנים מאז שהתחתנו רק צברנו עוד ועוד חובות שמגיעים בסכום כולל ל150 אלף ש"ח שחלק נכבד מהאחריות על בעלי החובות תפחו והגיעו לסכום הנ"ל בעיקר משום שהזניח, התעלם, והתעצל לטפל בבעיה.
אני לאחר לידה כחצי שנה, ושרוייה בדיכאון נפשי עקב מצבנו הכלכלי.
לאחרונה "התעוררתי על עצמי" והגעתי למסקנה שאני חייבת להתחיל לסדר לעצמי את חיי לטובת בנותיי,
בחודשים האחרונים בעלי נורא התרחק, בקושי משוחח עימי אנו ישנים בנפרד ואין ביננו יחסי אישות, האמת יש לי חשד לבגידה.
האם יש לי עילה לגירושין?
האם בעלי יכול לתבוע חזקה על בתי הגדולה משום שאוטוטו היא בת 6
אני מעונינת להתגרש נחרצות איך עושים זאת ברוח טובה ומבלי שזה יעלה כל כך הרבה כסף גישור כיום עולה כ-250 לפגישה זה המון בשבילנו .
כי אם תתגרשי, המצב הכלכלי שלך יורע פי כמה מונים.
ואם היום הוא לא מצליח לכלכל את עצמו ואת המשפחה, על אחת כמה וכמה כשיהיה לבד ויצטרך לשלם מזונות. הרי את יודעת שלא יהיה לו. ויכריחו אותו לעבוד. יופי. אבל את מבינה שזה לא יצליח.
גירושין בנסיבות שלך, יגרמו לך החמרה מהותית במצב כלכלי.
מעבר לכך - אם יש לך סיבות אחרות להתגרש זה משהו אחר.
ולעניין הילדה הגדולה - בית המשפט יבחן את טובתה ויכריע איפה היה תהיה.
סביר להניח שהעובדה שהיא קשורה לאביה, לא תגבר על הצורך שלה בלהמשיך מסגרת משפחתית עם האחיות שלה. נראה לי שבנסיבות נורמליות, עדיף הקשר החזק בין שלושת האחיות בבית אחד (אמא או אבא) מאשר לפצל את האחיות.
וגירושין עולים כסף. או עו"ד, או גישור.
אם אתם במצב קשה - אפשר לפנות לסיוע משפטי. יש להם קריטריונים למתן סיוע לאנשים שבאמת אין להם.
או לבקש עו"ד בשכר מצווה (עו"ד שנותנים שירות חינם).
אבל ההמלצה הכי טובה לך - היא ייעוץ אישי.
את אוהבת את בעלך ואין לך טענות מלבד היכולת שלו לפרנס.
אז עצת הזהב שלי אלייך - לכי לפרנס את.
תמצאי עבודה - ותשאירי אותו לטפל בבנות.
ואת תפרנסי.
ליאת,
ניתן לערוך הסכם גירושין ברוח טובה, אך צריך שיתוף פעולה של שני הצדדים.
שוחחי עם בעלך גששי אם חפץ להיפרד ואם כן, מה מציע למזונות הילדים.
סביר להניח שאת תקבלי את המשמורת על הילדים אפילו שבתך מתקרבת לגיל 6.
אולי כדאי לך לקבל שיחת ייעוץ אצל עו"ד לפחות בכדי לדעת מהם זכויותיך באופן רחב ,לפני שאת פונה לבעלך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
מה גורם לך לחשוב שאם תהיה גרושה הכל יהיה בסדר???? את חושבת שהוא יצליח לשלם לך מזונות?עדיף לתקן ולתמוך שנופלים נופלים יחד,לא מפרידים כוחות, בעלך רחוק ממך כי את בטח דורשת ממנו יותר מדי, המלצה שלי מנסיון לנסות לתקן, אגב לא חייבים ללכת לגישור שעולה כסף,שאני ובעלי היינו במשבר ביקשנו מחבר טוב וקרוב שיחלץ לעזרתנו ישבנו שלושתינו שלוש שעות ,ורק דיברנו והגענו להסכמה!
אני מבקשת ממך שוב חבל על הבנות המקסימות (יש לבעלי שתיים מנישואים קודמים,ואני רואה מה הן עוברות) אני מאוד הזדהתי איתך גם אני במצב נפשי קשה בגלל המצב הכלכלי,אני קראתי את השורות וחשבתי שאני כתבתי אותן... בכל מקרה שמי קרן אני לא עו"ד,אני לא מגשרת,אני אישה כמוך... ואני רוצה לעזור לך!!! דברי איתי ,אני אשמח לעזור!
תודה מראש על האכפתיות.
האמת אני לא חושבת שמזון זו דרישה מוגזמת!
זוהי צורך בסיסי לי ולילדיי שהוא אמור לספק. ברור שגם אני אמורה לקחת חלק בעיקר משום שבזמנים הללו הכול נורא יקר, המצב הרבה יותר מורכב
והחסכים הופכים ליותר גדולים, אני חוששת לבסוף להתגרש מתוך שינאה וניכור
כי באמת לא מגיע לו ,
ההשפעה שלו עליי שלילית נורא "עצלן" בכל מה שקשור לחיים ,נראה שהוא כנוע, והתעייף עוד מבלי שניסה למצוא פיתרונות,אותי הוא לא משתף ברגשותיו..
וכול יום יומים מציין בפניי כמה כסף נשאר עד המשכורת הבאה .
כאלו אל תבקשי כלום!
ככה זה כבר שנים
ובין לידות כשאני עבדתי עוד לפני שקיבלתי שכר הוא כבר תיכנן לאיפה ומה נעשה אם זה. אני חושבת שהבעיה היא שהוא אינו יודע בכלל להתנהל כלכלית ,ועצלנותו גורעת..
תודה.
היי ליאת, נדמה ששתינו באותו מצב. אני כל כך מבינה לליבך,
זה טוב שכאן את נפתחת אבל בגלל שזה פורום לא רלוונטי עדיף שתכתבי לי למייל
ונוכל להמשיך לשוחח [email protected]
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר