שלום רב,
אני בהליכי גירושין כשנה - יש לי הסכם גירושין לחילופין שלום בית חתום ומאושר ע"י 3 דיינים שנחתם בשנת 2008 והוא מסדיר ענייני רכוש, מזונות, ובעיקר את הדירה שהיא שלי למרות שנרכשה כשנה לאחר הנישואין מכספים שהיו לי לפניי הנישואין.
במהלך כל שנה זו הגישה האישה את כל התביעות האפשריות לבית דין למשפחה והן נדחו מחוסר סמכות וכעת הגישה ערעור לבית משפט מחוזי על החלטה זו.
במקביל הגישה גם תביעה "לשלום בית..." כל זאת כדי להשאר בדירה שלי ולא לקבל גט - כאשר ההסכם שנחתם אומר כי רק ברגע שסדור הגט האשה מפנה את הדירה.
אני באמצעות עו"ד שלי הגשתי ערעור על כל זאת והראנו לבית הדין הרבני כי האישה אינה רוצה שלום בית ועשתה את כל הפעולות נגד זאת אך משום מה בית הדין לא שש לחייב בגט! וזה נמשך כמו מסטיק....
שאלתי היא האם בית משפט יכול לתת מדור ספיציפי בדירה לאשה למרות ההסכם שאושר בזמנו?
מה אומר מדור ספציפי - אני אוכל להתגורר בדירה בחדר נפרד?
ואיפה ניתן לערער על החלטה כזו אם תינתן ?
נמרוד
בית הדין יכול לתת מדור ספציפי, שזה אומר שהדירה לא תימכר עד שיוחלט אחרת....בוודאי שאתה יכול להישאר בבית.מדור ספציפי נותנים רק שהאישה מבקשת שלום בית ולכן, ברור שאתה יכול להישאר בבית.
אתה יכול לנסות לבקש מביהמ"ש דמי שימוש.
ברר עם עורך דינך
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר