התחתנתי לפני שנתיים בארץ נישואין הלכתיים. בעלי תושב חוץ והיה מגיע לארץ כתייר וחי אצלי בביתי ומידי פעם היה מביא סכום כסף לכלכלת הבית, לא קבוע וללא הסכם מסודר. לפני שלושה חודשים החליט שהנישואין לא עובדים והוא רוצה להתגרש ופשוט נעלם כאילו לא נשוי. התגלה כי גם אינו יכול להביא ילדים לעולם ואין לנו ילדים אני בעלת דירה מרויחה בחודש 9000 שח. גם לו יש נכסים בחול ומשכורת
האם יש דרך לחייבו לשלם מזונות עד גרושין? אם כן איך? אם לא מה עושים?
חי,
אם הבנתי נכון ואתם שניכם יהודים שנישאו כדמו"י - הרי את יכולהל לבקש אפילו את סכום הכתובה שקבלת.
מגיע לאישה גם מזונות עד הגט, אך את בעלת דירה ומרוויחה יפה - כך שאיני יודעת כמה באמת צליחי בתביעתך.
את צריכה להיות כאן מאוד מתוחכמת, וכאשר הוא מגיע ארצה לעשות לו צו עיכוב יציאה ואז לפעול מולו.
מאחר וזה מקרה מאוד מורכב וצריך טיימינג טוב - ממליצה לך לפנות לשיחת ייעוץ בכדי לתכנן צעדייך מראש.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
כן, שנינו יהודים ונישאנו כדת וכדין. אני אבקש את הכתובה וחלוקת הכנסות מיום החתונה, אבל עד עתה, בעלי טוען שאם הנישואין לא עובדים הוא לא חייב בכלום. האם זה הגיוני שבעל יום אחד קם ועוזב, הוא לא גרוש אבל גם לא מחויב לכלום.
היכן הכוח של הכתובה: לזון, לכלכל, אישות וכיו"ב?!
נוסף לכך התחתנו גם בבית כנסת באנגליה ואנו מוכרים גם שם. הוא פנה גם לעו"ד בארץ מגשרת לפני רבנות המבינה בחוק בחול. האם יש לי ממה לחשוש ויכול להיות שאני זכאית לפי החוק הבריטי לרכוש / כספים שאני לא יודעת עליהם. תודה מראש
חי
את החוק הבריטי איני מכירה ולכן איני יכולה לעזור. פני לשגרירות בריטניה בארץ, תבקשי הפנייה לעו"ד שמכיר את חוקי בריטיניה בתחום המשפחה.
לגבי השאר, את צודקת. אבל שוב צריך בבית הדין לדעת מה ואיך לטעון....פני לייעוץ ושכרי שירותי עו"ד.
ממליצה לך בחום.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר