שלום רב, יש לי 2 בנות. אחת מהנישואים הראשונים בת 8 והשנייה מהנישואים השניים. אימצתי את השם משפחה של בעלי הנוכחי ורציתי להוסיף אותו גם לבתי ע"מ שתרגיש שייכות למשפחה החדשה. לא חשתי צורך להוסיף אותו בת"ז אלא רק בגן, קופת חולים וכו'. הגרוש שלי ראה זאת וביקש מהגננת להסיר את כל התוויות שרשומות עליהן 2 שמות המשפחה. מפריע לי שאנשים כל הזמן שואלים מה הקשר ביני לבין הילדה או מה הקשר בין שתי הבנות. האם עשיתי משהו פסול?? אם אגיש בקשה לבית המשפט האם יש סיכוי שיאשרו לי את ההוספה? תודה
שלום רוית,
מאחר ולא מדובר בהוספת שם משפחתך המקורי לבתך אלא בשם משפחתו של בעלך החדש, אזי נדרשת הסכמת אביה (גרושך) לשינוי.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
כדי לשנות שם משפחה ללא הסכמתו של האבא, יש צורך באישור בית משפט.
בית המשפט לא יאשר לך את זה רק מהסיבות שמנית. כי זה לא צורך אמיתי ונכון של הילדה לשאת שם משפחה של גבר זר.
זה לא לטובתה בכלל.
אם מפריע לך ששואלים מה הקשר בינכן, תשאי את שני שמות. את שם משפחתה, ואת שם משפחתה של הבת השניה.
וזה אגב - בדיוק מה שאני עשיתי. גם לי יש שתי בנות משני נישואים. ואני נושאת את שני שמות המשפחה - בדיוק מהטעם הזה.
האבא צודק במקרה הזה - ואין לך כל זכות לשנות את שמה בגן, בקופת חולים או בכל מקום אחר.
אם את לא רוצה לשאת את שם משפחתו של הגרוש שלך - תחשבי שניה מה האבא מרגיש שהבת שלו צריכה לשאת שם משפחה של גבר זר.
זה לא משהו שאבא נורמטיבי יקבל בהבנה. בטח לא כשזה נעשה מאחורי גבו וללא רשותו וללא הסכמתו.
אם את עדיין מתעקשת לשנות את שמה - תפני לבית המשפט. שם יעשו לכם תסקיר של פקידת סעד שתבחן את טובת הילדה.
רק כדאי שתדעי מראש שהסיכוי שלך להצליח בתביעה כזו - הוא אפסי עד כדי לא קיים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר