אני אפוטרופסית לאבי (גוף ורכוש). עד עכשיו,להוציא טיפול סיעודי, לא נגעתי בכסף שלו לשום צורך. היום אני ובעלי בחילופי עבודות וזמנית לחוצים מאד בכסף, כך שאנחנו חושבים פעמיים לפני כל הוצאה. רציתי לדעת, באופן כללי - עד איזה סכום ניתן למשוך מחשבונו ללא אישור מיוחד מבית משפט. ספציפית - אנחנו גרים רחוק והנסיעות לביקורים עולות לנו לפעמים 2000 שח בחודש (שלא לדבר על ימי עבודה). האם ניתן לקחת סכום כזה מחשבון הבנק של אבי ללא אישור בית משפט? האם ניתן לקחת רטרו אקטיבית על השנה וחצי האחרונות בהן עשינו הכל על חשבוננו (הסכומים בחשבון שלו מספיקים להחזקתו ברווחה עד סוף ימיו והרבה יותר)?
חנה,
השאלה היא אינה - איזה סכום ניתן לקחת.
אלא העובדה שבכל מחצית שנה עליכם להגיש פרטה ולהסביר על כל סכום שנלקח - ועבור מה נלקח.
אם אכן יש לכם הוצאות נסעיה לצורך הטיפול, הרי נראה כי ניתן למשוך אותו מתוך החשבון.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
האם אמורים לשלוח לי את הטפסים כאשר מגיע המועד לדיווח? אחרי פניות טלפוניות רבות לפקידה המטפלת (שמעולם לא נענו! ) הנחתי שעלי להגיש את הדו"ח רק פעם בשנה. לאן עלי לפנות? האם ניתן להוריד את הטפסים באינטרנט ללא קשר לדיווחים קודמים?
תודה
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר