אני גרוש כבר 5 שנים הילדה שלי בת 8.5 .אני משלם 1700 שקל כל חודש מזונות. הילדה פעמיים בשבוע אצלי וכל סופ"ש 2 אצלי .מלבד זאת כל יום אמא שלי לוקחת אותה מבית הספר ומשאירה את הילדה אצלה עד השעה 6 . ואז פעמיים בשבוע הילדה הולכת לאמא ב6 בערב לישון עד ליום למחרת .
הילדה בוכה לי כי היא לא רוצה לחיות עם אמה .כי אמה אינה מתייחסת אלייה והיא רוצה לחיות איתי. כמו כן יש בידי הוכחות לכך שהאמא אינה מתפקדת כאמא לילדה וכי את רוב הדברים אני עושה (שיעורי בית ,הכנת אוכל במשך היום כולל לבית הספר)ו..האמא לאחרונה ילדה תינוק לגבר ערבי שנשוי והבית הפך לבית אחר ממה שרציתי שיהיה לביתי.
דיברתי עם הגרושה שלי שהילדה תעבור לגור אצלי היא לא הסכימה כי היא רוצה את המזונות ....במיוחד ב3 חודשים האחרונים אני ללא עבודה עברתי תאונת עבודה ואני בבית ללא הכנסה (מחכה לביטוח לאומי)
שאלתי: האם כדאי להלחם על משמורת מלאה על הילדה?
האם יש לי סיכוי?
האם בית המשפט נותן את הדעת על דברייה של הילדה?
שלום יניב,
בית המשפט יבחן באופן פרטני את טובת ילדתך, למשל: האם קיימת הזנחה מצד מי מההורים, מה רצונה ודעתה של הילדה תוך התייחסות לגילה ולבשלותה, יחסיה איתך אל מול יחסיה עם אמה ועוד.
בנסיבות שתארת, לא מן הנמנע כי המשמורת תועבר אליך, לפחות בחלקה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר