אנו פרודים. כבר לא גרים יחד. בישיבת הגירושין בביה"ד הרבני (להלן: ביה"ד) הצגנו הסכם גירושין (להלן: ההסכם) עליו חתמנו בפני דיין ביה"ד. במסגרת ההסכם העברתי אליה צ'קים על-מנת שתוכל להסתדר בתקופה הראשונה עד שתמצא עבודה מכניסה יותר (אני נשאתיבמרבית הוצאות הבית) וכמו-כן, ריהוט הדירה נשאר בחזקתה (גרנו בדירה שכורה). היא ויתרה על כתובתה. הרכב, שהיה שלי טרם הנישואין, נשאר אצלי. בישיבת הגט היא סירבה להתגרש. היינו נשואים כחצי שנה (גרנו לפני הנישואין כשנתיים ביחד). לאחרונה שלחתי אל בית הדין הרבני מסמך ובו פירוט הסיבות לכך שעל ביה"ד הרבני לחייב אותה בגט אך החשש שלי הוא שגם בישיבה הקרובה היא תסרב לתת גט. האם היא יכולה לכפות עליי להיות נשוי לה ואם כן, האם יהיה עליי שוב להגיש בקשת תביעה לגירושין ולהתחיל שוב את הסבב הבא של בקשה כזאת? אם כן, כיצד יכול להבטיח כי כבר בישיבה הקרובה יחליט ביה"ד הרבני לחייב אותה בגט? כמו-כן, לאור שהפרה את ההסכם (סירבה להתגרש) האם יכולה היא להפר שוב את ההסכם? מה בדבר חוזקו המשפטי של ההסכם?
בכבוד רב,
יוסי
יוסי
ראשית השמר שלא תחוייב בתשלום כתובה.....
שנית, אולי יש דרכים אחרות לחייב אותה ואיני יודעת מה לומר כי איני מכירה את נסיבות התיק.
אני מציעה לך לגשתלשיחת ייעוץ אצל עו"ד להמשך צעדיך.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר