שלום,
אני עומדת בפני גירושים. בחזקתנו דירה השווה מליון וחצי ש"ח. ומשכנתא בגובה חצי מליון. אני מעוניינת שהבית ישאר שלי ושל ילדיי שיהיו עימי. האם בי"מ יקבל בקשה זו, אם אקח את המשכנתא עליי?
דבר נוסף, לאורך שנות נישואנו עבדנו שנינו אך לי לא היתה פנסיה ברוב השנים ואילו לבעלי פנסיה מכובדת. האם אני זכאית לקבל חצי ממנה?
מהו המינימום למזונות ילדים? האם תשלום למוסדות חינוך נכלל בהם או שזה סכום נוסף?
תודה
מבחינת הבנק הוא יבקש בטוחות וערבים נוספים תחת בעלך אותו תבקשי להוציא מהמשכנתא. מבחינה משפטית, יש לך זכות ראשונים לרכישת חלקו של הבעל, ובכפוף לכך, שהמשך המשכנתא תשולם על ידך.
לעניין הפנסיה, אני מניחה שתצטרכו חוות דעת אקטוארית אשר יחשב את הזכויות הפנסיוניות של בעלך, אל מול הזכויות אותן את צברת.
הוצאות חינוך הינם במסגרת הוצאות חריגות אשר מתווספות לתשלום המזונות הקבוע.
מזונות בסך של 1250 ש"ח, הינם מזונות מינימום שאינם טעונים הוכחה.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
אורנה תודה לתשובתך. לא הבנתי את עניין הדירה. אם אני משלמת חצי מליון של משכנתא זה לא מקוזז מערך החצי שלו בבית? הרי גם הוא חייב מלכתחילה במשכנתא? האם העובדה שהילדם איתי אינה מקנה לי זכות על הבית, שאם לא כן, האם יגורו ברחוב? עם חצי בית אין לי מה לעשות ולשלם לו אין לי כסף.
תודה רבה
אסביר לך את תשובתי בעזרת דוגמא:
נניח שהבית עולה 2 מליון שקלים. וגובה המשכנתא -500,000 ש"ח.
החלק שלו בבית הוא מיליון ש"ח. אם תרצי לקנות את חלקו בבית, הרי שתצטרכי לשלם לבעלך את חלקו בסך של 500,000 ש"ח.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר