שלום רב,
יש לי שתי שאלות
1. לפי ההסכם של הגירושין שלי נפסק שהדירה תישאר שלי.
מאחר וההכנסות שלי הן מזונות וקיצבה אז הבנק לא מאשר
להעביר את הדירה על שמי למרות שאני משלמת לבד את המשכנתא.
בהסכם הע"ד הוסיף שבמידה והבנק לא יסכים להעביר את המשכננתא על שמי
בלבד, עקב מה שציינתי ,אז השם של הגרוש ישאר עד אשר הבנק יעתתר לדרישה שלי.(כשאמרתי לבנק כי יש באפשרותי להביא ערבים, הבנק לא הסתפק ודרש לווה" אחראי",והדרישות ממנו יהיה שהסכום החודשי ילקח מחשבונו ולא יהיו לו שום זכויות על הדירה- אך אי אפשר לדרוש דבר כזה מאף אחד).
השאלה שלי היא שהעו"ד שלי החל בתהליכים של רישום בטאבו הוצאת מכתב הזהרה וכ'ו, אך אי אפשר לסיים את התהליך הזה ולאשר שהדירה שייכת לי כ לעוד המשכנתא על שם שלי ושל הגרוש שלי,למרות שהתשלום החודשי יוצא מהחשבון שלי,ויש ביטוח על הדירה והיא ממושכנת לבנק. האם ישנה דרך להבטיח
שלט יהיו דרישות בעתיד מהגרוש(שיחתום על הסכם או אם יש לך הצעה שתסייע לי). או האם יש עוד אפשרות שהע"וד שלי יכול לעשות? אנא עזרתכם.
2. לשאלה השנייה אני נמצאת בהמשך טיפול בתיק יש לי ילדה נכה ועכשיו העו"ד שלי מטפל בקבלת תו חניה לנכה וביקש ממני אישורים של רופא,
רשיון,תעודת גירושין וצ'ק .כששאלתי מדוע צ'ק נאמר לי כי לא ייעשה בו שימוש ויהי רשום עליו מבוטל וזאת אם יהיה עליי לקבל החזרים אז ידעו מהם פרטי החשבון שלי. האם לא מספיק לרשום את פרטי החשבון יחד עם כל הניירת,אודה מאוד אם תסבירי לי מה עליי לעשות שלב שלב.
תודה
אמא
אמא,
לגבי השאלה הראשונה, בתוך הסכם הגירושין צריך לרשום במפורש שגם אם הדירה לא תעבור על שמך עדין אין לו כלטענות וכי מבחינתו כל הזכויות שלו הועברו אליך.
לגבי השאלה השנייה, אין לי מושג אינני מטפלת בענייני נכים.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
החלק הראשון של השאלה שלך, שייך לפורום מקרקעין ולא לפורום זה. אך לא הוציאך בלא כלום. לבנק שיקולים פנימיים והוא מעדיף כי במידה ולא תעמדי בהחזרים הוא יוכל להיפרע גם מהגרוש שלך. לעניין הבעלות על הדירה, הרי יש לך הסכם גירושין שקובע זאת, הרי את היא זאת שנושאת בתשלומי המשכנתא, ושמו הוא רק עניין טכני.
לשאלתך השניה - בצדק דרש עו"ד דוגמאת שיק, וזאת על מנת להראות לגורמים הרלוונטים כי החשבון מתנהל על שמך.
היי סמוכה ובטוחה בעו"ד המטפל בך, כי רצונו לקדם עניינך על הצד הטוב ביותר, ובחששותייך אין כל ממש.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
תודה על המשוב
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר