בהמשך לשאלתי..אני ממש נמנעת מלקיחת עורך דין כי פשוט אין לי כסף לשלם!!! אני אתן תמונה כללית- זוג שאין ברשותו משכנתא/דירה (בסוף חוזה שכירות כל אחד ישכיר בנפרד) הרכוש היחיד המשותף זה תכולת הבית שהגענו לגביו להסכמה. וגם להסכמה לגבי הסדרי ראייה (ילדה אחת) שהיא תגור איתי והוא יקח אותה שני סופשים רצוף וסופש שלישי אצלי. שאלתי היחידה היא לגבי מזונות. ההכנסה של בעלי נטו כ-8 אלף, אני מרבית שלש השנים שלנו ביחד לא עבדתי וגם כרגע לא. איך אנחנו נוכל בין שנינו לקבוע את גובה המזונות? מהם הפרמטרים? והאם המזונות כוללים בהם גם את הגן ואת החוגים. בסה"כ שתי שאלות שאם תוכלו לענות לי עליהן זו תהיה עזרה ענקית!!!!!!!!!!!!
הילדה בת שנתיים ו8 חודשים
מאחר ובתכם מוגדרת עפ"י החוק מקטני קטינים, עפ"י ההלכה חובת האב במזונות ללא קשר להכנסתך. עד הגיעה הקטינה לגיל 15 המזונות הם מדיני צדקה. כלומר, ההכנסות של הבעל אל מול הכנסותייך.
המזונות אינם כוללים הוצאות חינוך כגון גן, חוגים, והוצאות רפואיות חריגות שאינן כלולות בסל הבריאות.
יחד עם זאת, הנאמר הוא על קצה המזלג. אני חוזרת על דברי חברתי, מאוד לא מקצועי לתת לך ייעוץ פרטני כאן. עלייך ללכת לפגישת ייעוץ אצל עו"ד.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד ליאת פסטרנק-אלקיים 053-7105244
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר