אני נשוי מזה כ-4 שנים יש לי הסכם גירושין לחילופין שלום בית שאושר בזמנו לפני כשנתיים וחצי ע"י בית דין רבני בהרכב של שלושה דיינים ששאלו כל אחד האם הבין על מה חותם וכך אושר.
כיום הנישואין לא צלחו והגשנו כל אחד תביעות אני לרבני לגט, והאישה הגישה תביעות לביטול הסכם, מזונות, רכוש , ומשמורת שכולם נדחו מחוסר סמכות ואף נקנסה בסכום גבוה.
בהסכם מפורט כי הדירה היא שלי בלבד רשומה על שמי בלבד ונקנתה מכספי בלבד וכספים אלו היו ברשותי טרם הנישואין מזה מס' שנים בבנק .
אין לנו ח"ו בנק משותף והאישה חתמה על כל הרכוש שלי מרצונה החופשי.
כיום לאחר 2 דיונים האמינו לה הרבנים כי היא רוצה "שלום בית".
אני לא רוצה להתעכב בלחכות לגט כי ראיתי שהליך כזה נמשך שנים.
בהסכם שאושר בזמנו ע"י בית דין רבני רשום כי האישה תפנה את הדירה במועד סידור הגט - דבר אבסורדי שמגן עלייה אבל אני יכול להשאר מחוץ לדירתי שנים.
שאלתי היא האם אני יכול להגיש כיום תביעה לפינוי האישה בבית דין אזרחי או שעורך דינה יערער עלייה בטענה כי אין עדיין גט?
או שבית משפט אזרחי יוכל לפנות אותה ללא כשר לגט כי היא חתומה שאין לה יד ורגל שם ורשום במפורש כי אני נותן לה לגור שם ברשות?
אנא תשובתך
יואל
יואל
ראשית ,לדעתי כבר פנית אלינו בפורום פעמים רהות ונענית.
למרות זאת, אולי כדאי להגיד תביעה לדמי שימש ממנה אם הדירה אינה שלה....
אני ממליצה לפנות לקבלת ייעוץ כולל בכדי לראות את ההסכמים ולקרוא אותם.
עוה"ד מיכל זלינגר
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר