מערכת היחסים ביני לבין בעלי הגיעה לכלל סיום. אני רוצה להיפרד. יש לנו ילדה בת 10. העניין הוא שאנחנו נמצאים כרגע בשליחות בחו"ל. אני עובדת כאן ומעונינת להישאר עד סוף נתקופה (כ-10 חודשים נוספים) אבל ביקשתי ממנו לחזור לארץ ולהשאיר אותי כאן עם ביתי. יש לנו בארץ בית משותף (הוא לא מושכר - כך שהוא יחזור לגור שם) ובנוסף ישלנו רכב משותףשיעמוד לרשותו שהוא חוזר. כאן יש לנו דירה שכורה ורכב שקנינו שהגענו. ברור לי שלא ניתן לפתוח בהסדרי גירושין בשלב זה, אולם מכיוון שאנחנו נפרדים והוא יחזור לישראל, רציתי לשאול:
1. איך אני יכולה להגן על הזכויות המגיעות לי בתוקף היותי נשואה לו?
2. מה עושים אם הוא מגיש תביעת גירושין לפני, בגלל שהוא בארץ?
3. מה הסטטוס המשפטי שלו במידה והוא אכן חוזר לארץ? זה הרי לא נחשב שהוא נטש אותנו - נפרדנו תוך כדי הסכמה.
4. האם מומלץ לבצע כבר עכשיו הפרדה של חשבונות הבנק? המשכורת שלי נכנסת לחשבון בחו"ל כרגע ושלו תיכנס בארץ. מה לגבי האוטו והבית המשותף?
אשמח לשמוע עצות נוספות אודות צעדים שכדאי לי לנקוט טרם חזרתו לארץ.
תודה מראש לתשובתך.
היתי ממליצה לכם לנסות ולהגיע להסכם ביננים בינכם- טרם כל פעולה שהיא. בעלך אכן יכול לפתוח בתביעת גירושין בארץ. יכול ותוכלי להישאר בעבודתך בחול גם ללא השליחות מטעם בעלך ובנתיים להגיש תביעת מזונות עבור ביתך, כמו גם לפתוח בתביעות הרכושיות ולהגיע לארץ לדיונים.
לחצ/י למידע על מנהל הפורום: עו"ד מיכל זלינגר - משרד עורכי דין 053-9428459
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר